Tort Mississippi

de andreea123 in Torturi, 8 Ian 2011 | 8160 vizualizari

 

Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!

 

INGREDIENTE

  • 425g de biscuiti digestivi cu cacao
  • 175g unt topit
  • 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
  • 3 oua
  • 175g de zahar
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea granule
  • 2 linguri de malai
  • 200g bucati de ciocolata
  • 1 plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mississippi:

Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).

Se aseaza compozitia intro forma de tort cu Ø 26 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat  crema de ciocolata.

Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 150 ml frisca lichida, apoi se incalzesc 300 ml de frisca lichida in care se topesc cafeaua (granule) si bucatile de ciocolata.

Se incorporeaza amestecul de malai in ciocolata topita si se mesteca la foc mic pana crema incepe sa se ingroase, apoi se adauga 1plic de gelatina (inmuiata in 3 linguri de apa si apoi fiarta)

Crema se lasa la racit putin, apoi se pune peste 150 ml frisca batuta; se toarna in forma de tort si se da iarasi la rece timp de 20 min.

Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata si se coace pana bezeaua devine aurie.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

andreea123 1

19.12.2011, 14:34

Am rescris crema mai in detaliu zic eu, asa ca am repostat reteta

linda28 1

06.01.2012, 17:03

Am facut tortul de sarbatori, foarte, foarte bun, sunt foarte incantata de el.Am de facut unele precizari care nu sunt scrise, ca sa va iasa tortul cum trebuie.Crema de ciocolata cu malai se lasa la racit de tot, adica sa fie rece bine si dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.
Dupa ce se scoate tortul din cuptor se lasa la racit putin si dupa se pune la frigider, adica se poate servi abia a doua zi, sa se intareasca crema la loc.In rest foarte bun, recomand sa-l faceti

mariiaa 1

31.10.2012, 17:10

nu cred in minuni dar asta e o minune .mia iesti super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache ciocolatos