Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură

de Satisfyyourcravings in Torturi, 25 Mar 2014 | 877 vizualizari

 

Weekend-ul trecut, fetița mea Monti a împlinit două luni. Nu e cine știe ce aniversare, dar am vrut să marchez cumva acest moment. Așa că am meșterit acest tort cu arome proaspete și culori vibrante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 1/3 căni făină
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 bicarbonat de sodiu
  • puțină sare
  • 140 grame unt, la temperatura camerei
  • 4 linguri miere
  • 2 ouă, bătute
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 2/3 cană lapte
  • Coaja de la 2 lămâi
  • Pentru cremă:
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 grame fromage frais
  • 2 linguri miere
  • 1/2 linguriță esență vanilie
  • 1 1/2 linguri suc de lămâie
  • 10 linguri gem de zmeură
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri suc de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură:

Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. 

Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă faina în 3 tranșe și laptele în 2 tranșe alternând adăugirile, astfel încăt prima și ultima dată se adaugă făina.  Se amestecă până devine un aluat omogen. Se adaugă coaja de lămâie și se mai amestecă 20 de secunde.

Se toarnă aluatul într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de tort și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii. 

Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu fromage frais, apoi se adaugă mierea și sucul de lămâie. Se păstrează în frigider până la momentul folosirii.

Pentru sirop, se amestecă cele două ingrediente.

Se taie blatul, se găurește din loc cu ajutorul unei furculițe, apoi se unge cu sirop și cu 1/3 din cremă. Se întinde gemul de zmeură peste cremă. Se așează a două bucată de blat, se unge cu sirop și se așează restul de cremă.

Se ornează după preferințe. 

Se păstrează la frigider minim 2 ore înainte de a fi servit.

 

COMENTARII (20)

simonacallas 1

25.03.2014, 17:43

Rocsi 1

25.03.2014, 19:25

Ce bunatate o fi

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S