Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!

de Dana_Retetegg in Torturi, 20 Dec 2011 | 2267 vizualizari

 

Pentru ca azi Bucataras.ro implineste 3 anisori ii dedic acest tort in spirit de sarbatori de iarna:) La multi ani!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 100 gr zahar pudra
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri lapte praf
  • glazura de zahar
  • fulgi de cocos
  • colorant alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava speciala de teflon in forma de Mos Craciun (am primit-o la o revista).

Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.

Am desprins cu grija marginile  de tava si am rasturnat-o pe un tocator de lemn.

Crema am pregatit-o din unt frecat spuma cu zahar pudra, in care am adaugat apoi suc de lamaie si lapte praf (are gust de raffaello).

Am taiat tortul in doua cu grija sa nu-i stric 'faţa' si am umplut cu crema.

Deasupra am glazurat cu diverse culori conturul formei si cu fulgi de cocos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!-0
Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!-1
Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!-2

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

20.12.2011, 23:48

asa am zis si noi s-apoi chiar l-am mancat

Ubulika 1

14.12.2012, 22:19

foarte misto!!

culorile ..in ce ai pus colorantu?In restul de crema?
Merci

Dana_Retetegg 1

14.12.2012, 22:46

In glazura de deasupra...scrie la final

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20