Tort " mozaic de toamna "

de anisoara in Torturi, 25 Iun 2010 | 5657 vizualizari

 

Este un tort renumit si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt la cuptor. L-am prezentat pentru a fi o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati cat de interesant se vad bucatile de gelatina colorata deasupra tortului ? De ce va aduce aminte ?

 

INGREDIENTE

  • plicuri cu jeleuri de diferite culori si arome
  • smantana
  • zahar
  • dulceata
  • biscuiti sau blat de tort
  • gelatina
  • vanilina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " mozaic de toamna ":

Plicurile cu jeleuri  diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte ,  ( numai ca  folositi mai  putina apa - cca 3/4  din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda   bine in diferite vase cu inaltimea de 1.5-2 cm.
Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele, din jeleurile de diferite culori.

Primul strat :
 Dupa reteta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:

  • 2 oua,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 pahar de faina,
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu otet

. Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.
In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .
Intr-o forma de tort , care se poate scoate usor pe urma , se repartizeaza biscuitii ,

Al  doilea strat :

600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de gelatina dizolvata . Se  lasa putin sa se intareasca in vasul in care a fost amestecata si dupa , se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.


Al treilea strat:


Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar,  un pliculet de zahar vanilat si o lingura  suc de lamaie, pana zaharul se topeste .Treptat adaugam gelatina calduta de la 2 plicuri . Se pune vasul in frigider , pana ce  crema  se prinde putin-putin si apoi se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si apoi se toarna cealalta parte de crema.

 Forma de tort se pune la frigider peste  noapte ca sa se  prinda bine straturile de tort intre ele.

A doua zi se scoate forma si se orneaza  dupa gustul fiecaruia.

IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort " mozaic de toamna " 38688
retete culinare - Tort " mozaic de toamna " 38690
retete culinare - Tort " mozaic de toamna " 38691

COMENTARII (18)

nadina73 1

26.06.2010, 22:52

am revenit cu furcile anisoara

anisoara 1

27.06.2010, 13:05

Fetelor

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:36

ce interesant arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D