Tort multumire

de cec in Torturi, 7 Dec 2010 | 12742 vizualizari

 

FFF bun si apreciat

 

INGREDIENTE

  • blat exotic, reteta Lissei (copiata si facuta exact cum a scris-o ea - multumesc inca o data Lissa)(am facut 3 portii)
  • -450 g faina
  • -450 g zahar tos
  • -175 ml ulei
  • -3 oua intregi batute ca pentru omleta
  • -120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
  • -3 banane potrivite facute pireu
  • -160 g ananas taiat marunt ,dupa ce l-am masurat l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
  • -1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
  • -1 lingurita rasa sare
  • -1 lingurita scortisoara(facultativ)
  • -1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie Banana Curd Dora
  • 4 banane mature dar  tari
  • 130g unt
  • 4oua
  • 1 lamaie
  • 200g zahar
  • crema ganache
  • 700g frisca
  • 4 ciocalata amaruie
  • 3-4 linguri de crema ciocolata "ole"
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort multumire:

 

preparare blat (eu am facut 3 blaturi pt ca a trebuit sa-l fac mare)

Int-un bol se pune faina , bicarbonatul, sarea , zaharul, si scortisoara.
Se adauga ouale si uleiul amestecand cu lingura pana totul devine umed.
Se adauga ananasul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor .
Eu am pus intr-o cratita cu diam.de 20 cm si am copt la foc mic in jur de o ora ,am incercat cu scobitoarea si cand a iesit curata a fost gata.

preparare banana crud

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine. Untului deja topit i se adauga zahar (eu am facut cantitatea dubla de crema si am uitat sa dublez si cantitatea de zahar, am pus doar 200g si bine am facut deoarece daca acoperiti tortul cu pasta de zahar atunci devine prea dulce si trebuie jonglat cu cantitatile de zahar) si pulpa pasata de banane. Se mai lasa pe foc circa 10' se amesteca f bine pt a ramane crema cat mai fara cocoloase.
Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.

preparare ganache

am topit ciocolata
am amestecat cu crema de ciocolata
am batut frisca si apoi am amestecat cu ciocolata

 

reteta pastei de zahar postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro (eu am folosit 3 portii)

Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.
Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.
Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.
Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort multumire" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,8 Martie,,