Tort "Muşuroi de cârtiţă"

de madi_marin in Torturi, 24 Sep 2012 | 7282 vizualizari

 

Cu această reţetă particip la Campania naţională lansată de Dr. Oetker ,,Îmbogăţeşte aromele toamnei,,.Toată lumea e invitată să prăjiturească folosind esnţele Dr. Oetker, atât cele clasice de Rom,Vanilie,Migdale sau Cafea, cât şi cele trei esenţe cu extracte naturale de Portocale, Lămâie sau Mentă. Prăjiturile vor avea un gust special şi vor fi încântarea întregii familii. Încercaţi-le şi voi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 140 g unt moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 130 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g ciocolată
  • Umplere:
  • 2 banane
  • 2 mandarine
  • suc de lămâie
  • 1 linguriţă esenţă de portocale Dr. Oetker
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguriţe de zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Ornat:
  • bucăţele de mandarine
  • zahăr pudră vanilat Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Muşuroi de cârtiţă":

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o cremă. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul tos, apoi se încorporează în crema de unt împreună cu făina cernută cu praful de copt şi ciocolata tăiată în bucăţele mici. Se toarnă aluatul în tava cu diametrul de 26 de cm cu pereţii detaşabili tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 40 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii.Se lasă la răcit. Se scobeşte cu grijă lăsând pereţii si fundul la dimensiunea de 1 cm grosime.

Firimiturile se păstrează pentru că se vor amesteca (nu toate, se păstrează şi pentru presărat deasupra) cu crema obţinută din frişca bătută spumă tare cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.

Bananele se curăţă şi se taie pe lung în jumătăţi(se stropesc cu zeamă de lămâie), apoi se asează pe blatul scobit alături de feliuţe de mandarine curăţate şi de pieliţa albă şi de esenţa de portocale. Se acoperă cu cremă, apoi se presară deasupra restul de firimituri de blat păstrate şi de bucăţele de mandarine şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Muşuroi de cârtiţă"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort rosu & negru