Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai)

de adasev12 in Torturi, 13 Feb 2011 | 1764 vizualizari

 

fiindca ieri a fost ziua mea, si nu am apucat sa fac tort....asta este pentru voi , dragi bucatarasi, din suflet , cu multa dragoste si multumiri pt toate urarile frumoase pe care le-am primit de la voi...sunteti extraordinari si ma bucur nespus ca ma aflu printre voi. va pup!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 compot de piersici
  • 2 cockteil-uri de fructe
  • 2 kiwi
  • 400 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 1 budinca de piersici si maracuja
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai):

Blatul: se face un pandispan obisnuit si se pun in el o jumatate de cutie de coctail de fructe si cateva bucati de kiwi....( coctailul ce l-am avut eu continea piersici, pere, struguri si ananas, de aceea am mai adaugat si kiwi...pt mai multa culoare). se pune in tava si se coace la 180 g in cuptorul incins in prealabil.

crema de piersici: mai inatai am facut budinca  dar nu cu lapte ci cu suc stors de la fructe, aprox 350 ml. am dat la rece. piersicile le-am dat la robot si le-am facut pireu.am batut 300 ml frisca spuma tare. am hidratat gelatina cu suc de fructe pe foc mic pana s-a topit , am lasat putin sa se stampere si am amestecat cu budinca si pireul de piersici. apoi am amestecat totul cu frisca batuta.

 asamblarea: am taiat blatul in doua, am pus intr-o cratita folie transaprenta si apoi o foaie de blat, am insiropat cu suc de fructe , am turnat crema peste  si am pus cealalta foaie de blat. am mai insiropat si partea de deasupra. am dat la frigider tortul peste noapte. am scos tortul cu grija pe platou, am batut restul de frisca si am uns intai cu frisca tortul in strat subtire peste tot, ca sa se prinda fructele...am pus deasupra restul de coctail de fructe  iar pe margini am mai ornat cu frisca, cat si pe lateral.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84756
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84757
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84758
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84759
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84760
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84761
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84762
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84764
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84765
retete culinare - Tort - nebunie de piersici( pentru toti bucatarasii ..si nu numai) 84766

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

15.02.2011, 12:33

firimituri mai aveti?))

ela 1

15.02.2011, 12:47

,Gaby...tu sa iti faci

adry88 1

04.07.2011, 15:45

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S