Tort "Negresa"

de Dana_Retetegg in Torturi, 7 Ian 2014 | 3614 vizualizari

 

Un tort foarte bun, ideal pentru iubitorii de ciocolata. Un tort negresa cu multa glazura si cu alune. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 cana (250 ml) lapte,
  • 200 g unt,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 ciocolata cu alune,
  • 300 - 330 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 esenta de rom,
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negresa":

Intr-o cratita am pus untul, laptele si zaharul. Am pus cratita pe foc si am lasat pana s-au topit si omogenizat.   

Am adaugat cacao si esenta de rom. Am amestecat din nou si am mai lasat 2-3 minute pe foc. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie totul omogen si zaharul bine topit. 

Din aceasta compozitie am luat 12-13 linguri si le-am pus intr-un bol.  

Compozitia ramasa am lasat-o sa se raceasca, apoi am pus in ea galbenusurile si am mixat bine.  

Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare si le-am adaugat si pe ele.  

A urmat faina si praful de copt. Amestecul trebuie sa aibe consistenta celui de chec la final.  

Am tapetat o forma rotunda cu hartie de copt, am pus aluatul si am bagat in cuptor. Trebuie sa fie preincalzit, iar focul lasat pe treapta 2, adica mic spre mediu.  

In primele 10-15 minute este ideal sa nu deschidem cuptorul.  

In aproximativ 40 de minute blatul este gata, dar depinde si de cuptorul vostru. Faceti un test cu scobitoarea pentru siguranta.  

Am scos blatul din forma si l-am pus pe o farfurie mare.  

Am incalzit timp de cateva minute amestecul de unt, lapte, cacao si zahar oprit in bol. Cand a inceput sa fiarba am pus in el si ciocolata cu alune rupta in bucatele mai mici.  

Cand glazura este omogena si inca fierbinte o putem pune peste blat. Se mai scurge putin pe margini de aceea avem nevoie de o farfurie mare :)  

Daca doriti se poate insiropa blatul putin cu un sirop de zahar ars, insa pentru mine glazura a fost suficienta si a intrat destul de bine in blat :)  

Alunele din ciocolata vor ramane deasupra tortului dupa glazurare. Daca nu va plac, folositi o ciocolata fara alune, noua ne place sa avem si ceva crocant de rontait impreuna cu negresa :P

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Negresa" 289183
retete culinare - Tort "Negresa" 289200

COMENTARII (25)

sebirizescu 1

08.01.2014, 01:26

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:30

Dana_Retetegg 1

08.01.2014, 10:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D