Tort "Nemo"

de Criss in Torturi, 7 Ian 2011 | 2397 vizualizari

 

Ca orice copil, Alex adora desenele animate. Pestisorul Nemo este unul din personajele lui preferate. Trebuie sa recunosc ca si mie imi place filmuletul si am urmarit de mai multe ori aventurile nazdravanului pestisor.
Astfel, m-am gandit sa-i fac o bucurie, un tort surpriza cu personajul preferat. Cel mai tare ma bucur ca lui Alex i-a placut tare mult tortuletul. Este primul meu tort de acest gen, asa ca va rog, fiti indulgente. :)
Anemonele, iarba de mare si Nemo au fost facute din pasta de lapte praf, restul ornamentelor fiind de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Decoruri din pasta de lapte praf si ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Nemo":

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Blatul l-am taiat in 3 , am insiropat fiecare blat cu siropul lasat de afine, amestecat cu zahar, apa si putina visinata.  Pe primul blat am pus jumatate din jeleul de afine, crema, blat, jeleu crema, blat si deasupra am acoperit cu frisca. Am pus un strop de colorant albastru si am facut marea in care am asezat scoici, pestisori de ciocolata, anemone si iarba de mare dinlapte praf si pe Nemo, evident. :) Tot cu frisca albastra, batuta bine am decorat si marginea tortului.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Nemo" 75620
retete culinare - Tort "Nemo" 75621
retete culinare - Tort "Nemo" 75623
retete culinare - Tort "Nemo" 75624
retete culinare - Tort "Nemo" 75625
retete culinare - Tort "Nemo" 75626

COMENTARII (38)

gaby_duceag 1

07.01.2011, 21:06

Original tortul!
Sa-ti traiasca puiul

Criss 1

08.01.2011, 08:38

Multumesc Aziz.

Criss 1

08.01.2011, 08:39

Multumesc Gaby.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S