Tort nemtesc cu branza

de Miha in Torturi, 2 Iul 2010 | 182929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nemtesc cu branza:

Blat:

Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga cate un galbenus de ou, amestecand bine dupa fiecare, apoi smantana si amidonul. Daca branza este uscata se mai pot adauga 1-2 linguri smantana sau putin lapte.

Aluatul se intinde pe fundul unei tavi cu inel detasabil (24 cm diametru) , ridicand putin si pe margini formand o bordura de cca 3 cm inaltime.

Turnam crema de branza, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 minute, pana incepe sa prinda o crusta aurie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi".

Se scoate prajitura din cuptor, se spriteaza ( se poate pune si in strat) deasupra bezeaua si se da din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca.  Se deschide usa cuptorului, se da focul la minim si se mai lasa 1 ora.

Se lasa la racit si dupa racirea completa se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nemtesc cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Cifra