Tort Nesquik

de leoflori in Torturi, 30 Aug 2009 | 17101 vizualizari

 

deliciu pentru pitaci si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 albusuri
  • 2 Linguri zahar
  • 1/2 Lingura faina
  • 1 1/2 Lingura alune de padure macinate
  • Avem nevoie de 3 foi, deci repetam compozitia de inca 2 ori.
  • Crema 1 :
  •  6 galbenusuri
  • 340 ml. lapte
  • 3 1/2 Linguri faina
  • 3 1/2 Linguri zahar + 85 gr. zahar
  • 85 gr. unt / marga
  • 70 gr. Nesquik (pulbere, nu preparata)
  • Crema 2 :
  • 340 ml. frisca (cred ca era suficient 250 ml)
  • 2 Linguri zahar pudra (eu nu am mai pus)
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt / marga
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.(repetam compozitia si operatia de inca 2 ori)

CREMA 1: Intr-o craticioara pe foc, amestecam galbenusurile + lapte + faina + 3 1/2 Linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit. Frecam untul / marga cu 85 gr. zahar + 70 gr. Nesquik pudra si adaugam putin cate putin budinca racita, omogenizam si dam la frigider.

CREMA 2: La bain-marie topim ciocolata + untul. Lasam sa se raceasca putin si apoi ungem toate cele 3 foi de blat cu acest amestec.

Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, ungem cu 1/3 din Crema 1 si 1/3 din frisca batuta batz. Repetam de inca 2 ori.

Trebuie neaparat tinut cateva ore bune, sau chiar pste noapte la frigider! Altfel crema se prelinge, curge si nu se mai intelege nimic.

Noi n-am avut rabdare si l-am atacat dupa doar 3 ore......

 

TIPS-URI

1

se tine cateva ore bune la frigider, chiar peste noapte !

RETETA IN IMAGINI

Tort Nesquik-0
Tort Nesquik-1
Tort Nesquik-2
Tort Nesquik-3
Tort Nesquik-4
Tort Nesquik-5

COMENTARII (4)

leoflori

leoflori 1

30.08.2009, 17:50

gata, miha, te astept!

silvia1

silvia1 1

17.04.2013, 16:46

Bunnnn. Testat

babi5

babi5 1

08.11.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24