Tort Nesquik

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2014 | 3389 vizualizari

 

Dintr-o data mi-a venit chef de facut un tort si a iesit ceva delicios si cremos !:)

 

INGREDIENTE

Blat : x3

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 vf cutit praf de copt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri Nesquik

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 120 g Nesquik
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+3 linguri de apa rece

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • aschii de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.

Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Am tapetat o tava (20 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(testul scobitorii)

La fel am procedat si cu celalalte 2 blaturi.(avem nevoie de 3 blaturi)

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si Nesquik-ul pana s-a topit zaharul.

Am luat siropul de pe foc si l-am lasat la racit.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit si au devenit cremoase.

Am adaugat faina si amidonul si am mixat bine.

Am inceput sa torn treptat 100 ml lapte fierbinte.

Am adaugat Nesquik-ul si restul de lapte si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.

Am pus crema intr-un bol si am lasat-o la racit.

Am pus gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute .

Am mixat budinca de Nesquik 2-3 minute pana a devenit cremoasa.

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am pus-o peste crema.

Separat,am mixat frisca si am adaugat treptat din crema de Nesquik mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe un platou am pus primul blat si l-am strans cu un cerc detasabil.

Am insiropat blatul si l-am uns cu 1/2 din crema.

Am pus al doilea blat ,insiropat in prealabil,restul de crema si am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.

Am dat tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Am indepartat cu grija cercul detasabil si am glasat toata suprafata cu glazura de ciocolata.(Am topit ciocolata cu frisca lichida)

Am decorat tortul cu aschii de ciocolata si l-am lasat la rece pana s-a intarit glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Nesquik 304867
retete culinare - Tort Nesquik 304868
retete culinare - Tort Nesquik 304869
retete culinare - Tort Nesquik 304870
retete culinare - Tort Nesquik 304871
retete culinare - Tort Nesquik 304872
retete culinare - Tort Nesquik 304873
retete culinare - Tort Nesquik 304874
retete culinare - Tort Nesquik 304875
retete culinare - Tort Nesquik 304876

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (46)

dantes 1

19.12.2014, 14:01

Super!

iri_iri 1

19.12.2014, 23:15

Micutza Luana 1

24.12.2014, 16:08

vai dak eram gravida era bai :

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18