Tort Nesquik

de nacularisa in Torturi, 13 Apr 2014 | 2086 vizualizari

 

Nu mai retin de la cine m-am inspirat,pentru a multumi,caci l-am facut acum ceva vreme,insa este foarte delicios! :)

 

INGREDIENTE

  • 3x BLATURI: pt fiecare blat-
  • 3 oua,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 60 g margarina pt prajituri,
  • 1 lgt praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 lg zahar,
  • 3+1/2 lg faina/3 lg amidon alimentar,
  • 340 ml lapte,
  • 70 g Nesquik,
  • 85 g margarina moale,
  • 85 g zahar pudra,
  • 350 ml smantana pt frisca/smantana acra grasa pe care o indulcim si ii adaugam esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

BLAT:

-separam albusurile de galbenusuri

-galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda

-adaugam treptat margarina topita

-amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri

-batem albusurile spuma tare si le adaugam peste galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus

-punem in forma de tort tapetata,in cuptorul preincalzit,facand proba cu scobitoarea,dupa cca30'-50'.Lasam apoi la racit.

-repetam procedeul pt fiecare blat in parte

SIROP: 

- 2 pahare mici de apa

-1 pahar mic de zahar

-esenta de vanilie

-le amestecam si lasam sa dea in cateva clocote,dupa care il lasam sa se raceasca

CREMA:

-mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc

-adaugam faina/amidonul si omogenizam

-adaugam treptat laptele si continuam sa mixam 

-punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa

-luam apoi de pe foc si punem Nesquik-ul( cca 3 lg),amestecam si lasam sa se raceasca

FRISCA: 

-smantana o mixam pana se ingroasa si ii adaugam zahar pudra si esenta de vanilie dupa gust

-nu se bate f mult pt a evita sa se faca unt

Impartim crema si frisca in 3 parti egale.Luam primul blat si il insiropam de doua ori pe toata suprafata,apoi adaugam un strat de crema si ulterior unul de frisca.Continuam astfel si cu urmatoarele doua.Ornam dupa bunul plac cu diverse ornamente, fulgi de ciocolata,fructe etc.

 

COMENTARII (1)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!