Tort Nesquik

de nacularisa in Torturi, 13 Apr 2014 | 4465 vizualizari

 

Nu mai retin de la cine m-am inspirat,pentru a multumi,caci l-am facut acum ceva vreme,insa este foarte delicios! :)

 

INGREDIENTE

  • 3x BLATURI: pt fiecare blat-
  • 3 oua,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 60 g margarina pt prajituri,
  • 1 lgt praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 lg zahar,
  • 3+1/2 lg faina/3 lg amidon alimentar,
  • 340 ml lapte,
  • 70 g Nesquik,
  • 85 g margarina moale,
  • 85 g zahar pudra,
  • 350 ml smantana pt frisca/smantana acra grasa pe care o indulcim si ii adaugam esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

BLAT:

-separam albusurile de galbenusuri

-galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda

-adaugam treptat margarina topita

-amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri

-batem albusurile spuma tare si le adaugam peste galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus

-punem in forma de tort tapetata,in cuptorul preincalzit,facand proba cu scobitoarea,dupa cca30'-50'.Lasam apoi la racit.

-repetam procedeul pt fiecare blat in parte

SIROP: 

- 2 pahare mici de apa

-1 pahar mic de zahar

-esenta de vanilie

-le amestecam si lasam sa dea in cateva clocote,dupa care il lasam sa se raceasca

CREMA:

-mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc

-adaugam faina/amidonul si omogenizam

-adaugam treptat laptele si continuam sa mixam 

-punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa

-luam apoi de pe foc si punem Nesquik-ul( cca 3 lg),amestecam si lasam sa se raceasca

FRISCA: 

-smantana o mixam pana se ingroasa si ii adaugam zahar pudra si esenta de vanilie dupa gust

-nu se bate f mult pt a evita sa se faca unt

Impartim crema si frisca in 3 parti egale.Luam primul blat si il insiropam de doua ori pe toata suprafata,apoi adaugam un strat de crema si ulterior unul de frisca.Continuam astfel si cu urmatoarele doua.Ornam dupa bunul plac cu diverse ornamente, fulgi de ciocolata,fructe etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca