Tort "NOIRE"

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Iun 2011 | 7600 vizualizari

 

Nu am rezistat pana la urma si am zis sa intru si eu in randul lumii care a facut "NOIRE". L-am pus intr-un vas de yena rotund si de aia i-am zis tort. A iesit bun dar sincer ma asteptam la mai mult. Blatul mi-a iesit foarte tare iar crema s-a intarit asa de mult (ca un jeleu foarte tare) incat per ansamblu nu a avut acel "woau ce bun este" asteptat.

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200g biscuiti cu cacao
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri alcool cu aroma de coaje de lamaie
  • 2 linguri alcool cu aroma de coaje de portocala
  • 250ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 75g ciocolata amaruie
  • 50ml lapte
  • 25g fulgi de ciocolata
  • Bilute si betisoare de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "NOIRE":

Se topesc 100g unt la microunde.

Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma  de lamaie.

Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie adeziva se pune amestecul de biscuiti si se preseaza cu bine si uniform cu o lingura.

Se introduce la rece in frigider.

Se topesc 200g ciocolata cu lapte la microunde.

Se raceste putin si se adauga 2 linguri alcool cu aroma de portocale, frisca lichida si se amesteca.

Se adauga si 100g unt si se amesteca obtinand o compozitie lichida.

Gelatina se prepara dupa indicatiile de pe plic, se adauga in compozitia de ciocolata si se amesteca.

Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se pune in frigider pana a doua zi.

A doua zi se rastoarna pe platou si se scoate folia cu atentie. La mine era asa de tare ca as fi putut face orice cu ea.

Se prepara glazura topind ciocolata amaruie cu laptele la microude si se toarna peste prajitura.

Se decoreaza cu bilute si betisoare de ciocolata si fulgi de ciocolata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Alcoolul cu aroma de coaje de lamaie/portocala se prepara simplu punand alcool peste coaja rasa de lamaie/portocala si tinut in recipient etans cel putin 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "NOIRE"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah