Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake

de alba_zori in Torturi, 15 Apr 2013 | 4895 vizualizari

 

Este un tort foarte simplu de preparat,mai mult este de decorat,am facut acest tort cu ocazia cursului meu de cake design,super curs vreau sa zic,m-am gandit la voi si abia asteptam sa postez reteta si cum l-am facut.Sper sa va placa,este un tort nemaipomenit de bun si moale,nu are nevoie de sirop sau altceva,nici crema,este asa de moale,se topeste tot in gura,super bun,sper sa faceti si voi,va pup cu drag

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 150 gr ciocolata cu 45% cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar plus inca 50 gr la urma
  • 100 gr faina 00
  • 100 gr faina cu praf de copt(sau separat un pliculet de praf de copt)
  • 100 gr cacao cu zahar
  • 2 oua foarte mari
  • coaja de la o portocala rasa sau orice aroma(optional)
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 sau chiar 150 ml frisca lichida daca vrem mai moale
  • putina aroma de rom(optional)
  • 450 gr pasta de zahar
  • colorant alimentar verde in gel pentru frunze
  • colorant alimentar verde perlat pentru trandafiri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake:

  • Se pune ciocolata,untul si laptele intr-o cratita incapatoare pe baie de aburi pana se inmoaie totul si devine o crema.

Foarte simplu:

-Se adauga faina si cea cu praf de copt,cacaoa,toate date prin sita si ouale cu zaharul batute spuma,coaja de portocala rasa.Se gusta putin si daca vrem putem pune inca putin zahar c-am 50 gr,depinde de gusturile fiecaruia,mai dulce sau mai amar

-Se pune intr-o forma inalta de tort unsa cu unt si tapetata si cu hartie de copt taiata rotund si in fasie lunga pentru bordul lateral.

-Se coace in cuptor la 170 grade pentu o ora aproape,nu se face neaparat proba cu betisorul pentru ca in interior este moale.

-Pentru ganache de ciocolata facem asa:

-Punem ciocolata pe baie de aburi pana se topeste foarte bine,adaugam si frisca lichida,amestecam foarte bine,adaugam si putina aroma daca vrem si lasam la racit,trebuie sa rezulte o compozitie ca si de nutella.

-Dupa ce se raceste foarte bine tortul,se poate acoperi cu ganache de ciocolata uns foarte bine si egal.

Se intinde si pasta de zahar cu sucitorul si cu putin zahar pudra pana ajunge la o grosime de jumate de centimetru,nu prea subtire,se acopera tortul,se taie exesul de pasta de zahar si decoram cu trandafiri cu colorant alimentar verde perlat,frunze verzi si bord cu trandafirasi mici,reteta pastei de zahar am postat-o.

o precizare:pasta de zahar poate fi si cu aroma de vanilie,dar nu se mananca daca avem probleme cu diabetul sau dieta etc,o lasam doar de frumusete!

Eu am mancat si pasta de zahar ca doar nu era multa pe felioara mea,e super buna ca si bomboanele cu zahar moi,se potriveste de minune cu interiorul!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-0
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-1
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-2
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-3
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-4
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-5
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-6
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake-7

COMENTARII (43)

carlita

carlita 1

22.05.2013, 13:09

maine o sa ma apuc de el,ca sa il pot monta vineri.O sa pun poza cum a iesit.

alba_zori

alba_zori 1

29.05.2013, 19:58

da,merge si cu inca doua oua in plus,gustul e fenomenal,multumesc din suflet ma bucur mult ca il incerci

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 22:36

ce frumos este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!