Tort Nutella

de danakarin in Torturi, 19 Dec 2012 | 2364 vizualizari

 

Acest tort, o simfonie a gusturilor, l-am facut cadou unei prietene care, ca si mine , iubeste Nutella dar nu ii plac prajiturile cu crema. atunci, veti intreba, unde e Nutella? Vedem imediat!
Tortul il am de pe pagina Nigellei Lawson, cunoscuta de la emisiuni la Tv.
Vizitaţi pagina ei, dacă sunteţi curioşi:
http://www.nigella.com

 

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de tort de 26 de cm :
  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 125 g unt
  • 400 g Nutella
  • 100 g alune măcinate
  • O lingură de rom, sau de apă, dacă preparaţi tortul pentru copii
  • 100 g ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao
  • Pentru glazură:
  • 100 g alune întregi
  • 125 g smântână pentru frişcă
  • O lingură de rom sau de apă
  • 125 g ciocolată amăruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nutella:

Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire, peste spuma de ou, omogenizând cu grijă. Urmează să adăugăm crema de Nutella şi alune. Coacem această compoziţie, într-o formă unsă şi tapetată cu făină, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când se desface pe margini. O lăsăm să se răcească, desprinzând marginile laterale ale formei de tort.

Este o prăjitură grea, aşa că trebuie transferată cu mare grijă.

Alunele întregi le prăjim într-o tigaie antiadezivă, fără grăsime, scuturând mereu, ca să se coloreze uniform. Le frecăm într-un şervet, sau în palmă, spre a îndepărta cojile, şi aşteptăm să se răcească. E foarte important să fie reci când le aşezam pe tort, altfel vor topi glazura. Mărunţim ciocolata, o adăugăm la frişcă, împreună cu lingura de rom, şi încălzim încet, până se topeşte. Apoi o luăm de pe foc şi amestecăm, până se îngroasa sa o putem turna peste tort. Decorăm cu alunele prăjite.

Sper să vă placă.

 

COMENTARII (30)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.12.2012, 00:48

Chiar am un borcan cu Nutella fara intrebuintare . Multumesc de idee

danakarin

danakarin 1

29.12.2012, 08:08

draga Michaela, cu mare placere, sa ma anunti cum ti-a iesit !

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:23

Arată delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!