Tort Octavia

de gaby_duceag in Torturi, 12 Ian 2011 | 5032 vizualizari

 

Un tort pentru o fata frumoasa care maine implineste o frumoasa varsta. La multi ani, Octavia! A vrut..coala de ciocolata :)).

 

INGREDIENTE

  • blat
  •      o ceasca (150ml )- faina
  •      o ceasca zahar
  •      o lingura unt
  •      doua linguri cacao
  •      o lingurita praf de copt
  •      o lingura miere
  • crema 1
  •      200 gr ciocolata alba
  •      100 gr frisca lichida
  •      un plic gelatina
  • crema 2
  •      100 gr ciocolata amaruie
  •      100 gr frisca lichida
  • crema 3
  •      o budinca de caramel
  •      100 gr nuci caramelizate (nuca tocata, introdusa-n 3 lunguri zahar ars, racita si portionata cat e calda, desprinzand nucile intre ele)
  •      500 gr lapte
  •      3 linguri zahar
  •      un plic gelatina
  • crema 4
  •      150 gr ciocolata cu lapte
  •      150 frisca lichida
  • jumatate plic gelatina
  •      in plus 300 gr frisca lichida+ 500 gr smantana+3 linguri zahar - care vor fi mixate pana obtinem frisca consistenta pe care o vom imparti in trei  adaugand in crema 1, 3 si 4
  •  decor
  •     stiksuri de ciocolata alba si bomboane rafaello
  •      150 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Octavia:

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare.
Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea.
Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm si coacem la foc mic, in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 min (depinde de cuptor, face proba cu scobitoarea)

Crema 1
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata in frisca lichida.
O lasam la racit, timp in care hidratam gelatina in doua linguri de apa, adaugam 100 ml apa si diluam pe baie de abur.
Cand s-a racit ciocolata, incorporam gelatina racita in fir subtire apoi o treime din frisca mixata.
Incepem asamblarea . Blatul il taiem in doua , asezam primul blat, montam inelul de tort si turnam crema 1.
Dam la frigider pt jumatate de ora.

Crema 2.
Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic , lasam sa se racoreasca si dam la frigider pt cel putin doua ore. Scoatem si mixam. Vom obtine o crema pufoasa .
Intindem aceasta crema peste stratul de ciocolata alba
 Crema 3.
Punem la fiert 450 gr lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si zaharul si le adaugam in laptele de pe foc atunci cand acesta ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam mereu pana se ingroasa.
Racim si adaugam nucile caramelizate , apoi gelatina diluata ca la crema 1 si 1/3 din frisca.
Turnam peste stratul de crema de ciocolata.
Asezam blatul 2 si dam din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora

Crema 4.

Topim ciocolata cu frisca. Racim, adaugam gelatina diluata, frisca ramasa si turnam totul deasupra blatului 2.
Asezam deasupra bomboanele raffaello si..bagam iar la frigider.

"Coala" de ciocolata o obtinem prin procedeul descris  acest tort .
Ornam dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Octavia 77347
retete culinare - Tort Octavia 77348
retete culinare - Tort Octavia 77349
retete culinare - Tort Octavia 77350
retete culinare - Tort Octavia 77351
retete culinare - Tort Octavia 77352
retete culinare - Tort Octavia 77353
retete culinare - Tort Octavia 77403

COMENTARII (75)

Corinuta 1

21.12.2013, 23:14

Gabytzu, am ajuns din intamplare la reteta ta de tort si am vazut ca nu scrie cate oua se folosesc la blat...

Ela68 1

21.12.2013, 23:36

wow, ai muncit ceva la el. Imi pare rau ca link-ul cu "coala" nu ma duce la reteta respectiva. Arata super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21