Tort Octavia

de gaby_duceag in Torturi, 12 Ian 2011 | 9699 vizualizari

 

Un tort pentru o fata frumoasa care maine implineste o frumoasa varsta. La multi ani, Octavia! A vrut..coala de ciocolata :)).

 

INGREDIENTE

  • blat
  •      o ceasca (150ml )- faina
  •      o ceasca zahar
  •      o lingura unt
  •      doua linguri cacao
  •      o lingurita praf de copt
  •      o lingura miere
  •      4 oua
  • crema 1
  •      200 gr ciocolata alba
  •      100 gr frisca lichida
  •      un plic gelatina
  • crema 2
  •      100 gr ciocolata amaruie
  •      100 gr frisca lichida
  • crema 3
  •      o budinca de caramel
  •      100 gr nuci caramelizate (nuca tocata, introdusa-n 3 lunguri zahar ars, racita si portionata cat e calda, desprinzand nucile intre ele)
  •      500 gr lapte
  •      3 linguri zahar
  •      un plic gelatina
  • crema 4
  •      150 gr ciocolata cu lapte
  •      150 frisca lichida
  • jumatate plic gelatina
  •      in plus 300 gr frisca lichida+ 500 gr smantana+3 linguri zahar - care vor fi mixate pana obtinem frisca consistenta pe care o vom imparti in trei  adaugand in crema 1, 3 si 4
  •  decor
  •     stiksuri de ciocolata alba si bomboane rafaello
  •      150 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Octavia:

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare.
Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea.
Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm si coacem la foc mic, in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 min (depinde de cuptor, face proba cu scobitoarea)

Crema 1
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata in frisca lichida.
O lasam la racit, timp in care hidratam gelatina in doua linguri de apa, adaugam 100 ml apa si diluam pe baie de abur.
Cand s-a racit ciocolata, incorporam gelatina racita in fir subtire apoi o treime din frisca mixata.
Incepem asamblarea . Blatul il taiem in doua , asezam primul blat, montam inelul de tort si turnam crema 1.
Dam la frigider pt jumatate de ora.

Crema 2.
Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic , lasam sa se racoreasca si dam la frigider pt cel putin doua ore. Scoatem si mixam. Vom obtine o crema pufoasa .
Intindem aceasta crema peste stratul de ciocolata alba
 Crema 3.
Punem la fiert 450 gr lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si zaharul si le adaugam in laptele de pe foc atunci cand acesta ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam mereu pana se ingroasa.
Racim si adaugam nucile caramelizate , apoi gelatina diluata ca la crema 1 si 1/3 din frisca.
Turnam peste stratul de crema de ciocolata.
Asezam blatul 2 si dam din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora

Crema 4.

Topim ciocolata cu frisca. Racim, adaugam gelatina diluata, frisca ramasa si turnam totul deasupra blatului 2.
Asezam deasupra bomboanele raffaello si..bagam iar la frigider.

"Coala" de ciocolata o obtinem prin procedeul descris  acest tort .
Ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Octavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

Corinuta 1

21.12.2013, 23:14

Gabytzu, am ajuns din intamplare la reteta ta de tort si am vazut ca nu scrie cate oua se folosesc la blat...

Ela68 1

21.12.2013, 23:36

wow, ai muncit ceva la el. Imi pare rau ca link-ul cu "coala" nu ma duce la reteta respectiva. Arata super !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie si fructe