Tort "Padurea neagra"

de gaby_duceag in Torturi, 8 Noi 2010 | 8282 vizualizari

 

Pentru o dubla aniversare. Astazi SF.Arhangheli, maine Cezar implineste o frumoasa varsta. La multi ani mie, la multi ani sotului, la multi ani voua. Sa fim cu totii fericiti si s-avem un trai linistit.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana zahar+doua-trei  linguri
  • o cana faina
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita praf copt
  • 350 ml frisca lichida dulce
  • 350 ml smantana
  • un borcan compot visine
  • un borcan compot prune
  • ciocolata rasa
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea neagra":

Blatul.

Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea.

Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor.

Se toarna intr-o forma (cu diametrul de 22 cm) tapetata cu ulei si faina si se coace la foc mediu spre mic pana trece proba scobitoarei.

Cand s-a racit se taie in 3 pe orizontala.

Frisca se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul (doua, trei linguri) si zaharul vanilat) pana capata o consistenta ferma.

Se aseaza primul blat, se insiropeaza usor cu zeama de la compot (nu insiropati prea tare ca si frisca il va insiropa) apoi se intinde 1/3 din frisca si un strat de visine fara samburi din compot.

Se aseaza al doilea blat , iar 1/3 frisca si un strat prune din compot apoi ultimul blat care doar se insiropeaza.

Se imbraca cu restul de frisca si se decoreaza cu ciocolata si visine.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Padurea neagra"-0
Tort "Padurea neagra"-1
Tort "Padurea neagra"-2
Tort "Padurea neagra"-3
Tort "Padurea neagra"-4
Tort "Padurea neagra"-5
Tort "Padurea neagra"-6

COMENTARII (95)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

18.11.2010, 19:23

sa zic?

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 21:08

ce bine arata

andreea123

andreea123 1

31.01.2011, 23:40

Arata extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!