Tort Padurea neagra

de sandytza in Torturi, 19 Noi 2010 | 8924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat 
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 80 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un pic de sare
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 ml visinata
  • Umplutura
  • 50 ml visinata+ 50 ml apa + 100 gr zahar
  • aproximativ 35-40 visine
  • 1l frisca lichida (daca nu este indulcita calculati ca aveti nevoie si de zahar)
  • 30 gr cacao
  • Pentru decorare 
  • aschiute de ciocolata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea neagra:

Se bat bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat. Se adauga peste oua si se amesteca bine . Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.  Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.

Se prepara cremele. 850 gr frisca se bate bine pana devine teapana.  150 gr frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 gr frisca batuta . Se taie blatul in in trei pe orizontala .

Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat. Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.

Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat.  Se imbraca tot tortul in frisca, pastrand un pic pentru decorat.  Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra. Eu nu am avut visine si am folosit cirese in krisk .

 

 

COMENTARII (51)

delia64

delia64 1

26.02.2013, 09:02

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 15:21

delicios

miki_a

miki_a 1

06.02.2016, 10:50

La multi ani!!! Aniversare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!