Tort "Padurea Neagra"

de nadina73 in Torturi, 8 Dec 2010 | 9033 vizualizari

 

Pentru ca pe data de 5 Decembrie piticul nostru Dragos a implinit 7 anisori "LA MULTI ANI" iubirea nostra ,i-am pregatit un tort,si sincer nu stiam ce ..............ma tot gandeam .................si vazusem foarte mult postata aceasta reteta ,asa ca am pus in practica,deci rezultataul este acesta de mai jos,cei drept cam colorat ,,,,,,,,,,,,,,,,,dar asa a fost dorinta lui Dragos

 

INGREDIENTE

  • BLAT:se coc 2 blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • (cantitatile sant pt un blat)
  • crema:
  • 1 litru  frisca lichida
  • 4 intaritoare de frisca
  • 3 cutii mascarpone(250 g cutia)
  • 10 linguri zahar
  • 1 compot de visine (eu am pus de cirese acrisoare)
  • Decor:
  • bombonele de ciocolata
  • 1 folie de tort cu motocicleta
  • 1 borcan cirese compot (speciale pt torturi)
  • bombonele arginti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea Neagra":

Se coc 2 blaturi separate, (initial am copt 3, dar pe parcurs am renuntat la unu, tortul devenea foarte, foarte inalt)

Deci se bat 6 albusuri spuma, se pune zaharul si se mai bate putin, se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa, se amesteca usor, dupa care se pune faina , praful de copt si cacao. Se amesteca usor cu o paleta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt , se pune compozitia de blat se da la cuptor 20-25 minute la 160 grade. Cand blatul e copt , se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se bate bine frisca cu intaritorul si zaharul. Mascarponele se mixeaza 2-3 minute separat, dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Asamblare:

Se pune un blat de tort pe un platou (tava) se insiropeaza bine cu siropul din compot, se pune crema (aproximativ jumatate din cantitate) peste crema se pun ciresele zdrobite putin (asa am pus eu) dupa care se mai completeaza cu putina crema peste cirese si se pune al doilea blat.

Se insiropeaza si acesta cu sirop si se imbraca tortul cu crema (sau se poate doar cu frisca batuta) se fixeaza folia de tort (cea cu motocicleta in cazul nostru) pe mijloc si se decoreaza cu bombonele,cirese, fiecare dupa bunul plac.

PS: Un tort cam colorat si incarcat ce-i drept,dar la insistentele lui Dragos , am facut cum a zis el, doar el era sarbatoritul, nu? Dupa mine l-as fi lasat asa cum arata in ultima poza postat, dar daca asa a fost dorinta lui?

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Padurea Neagra"-0
Tort "Padurea Neagra"-1
Tort "Padurea Neagra"-2
Tort "Padurea Neagra"-3
Tort "Padurea Neagra"-4
Tort "Padurea Neagra"-5
Tort "Padurea Neagra"-6
Tort "Padurea Neagra"-7
Tort "Padurea Neagra"-8
Tort "Padurea Neagra"-9
Tort "Padurea Neagra"-10
Tort "Padurea Neagra"-11
Tort "Padurea Neagra"-12
Tort "Padurea Neagra"-13
Tort "Padurea Neagra"-14
Tort "Padurea Neagra"-15
Tort "Padurea Neagra"-16
Tort "Padurea Neagra"-17

COMENTARII (29)

lacrimioara

lacrimioara 1

08.12.2010, 21:17

nadina una preunta de unde ai luat ornamentu pot sa gasesc pe aici prin barcelona

La Ancuta

La Ancuta 1

08.12.2010, 21:40

LA MULTI ANI Multa sanatate si fericire lui Dragos. Minunat tortul

marieta

marieta 1

10.12.2010, 00:00

LA MULTI ANI CU SANATATE,FERICIRE!DUMNEZEU SA-L PAZEASCA DE TOT CEI RAU !!!amandoi copilasii vostrii sa va aduca numai bucurii!!!foarte frumos tortul ca de obicei!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!