Tort „Pădurea Neagră”

de Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi, 3 Iul 2011 | 11066 vizualizari

 

E vremea vișinelor, oameni buni! Profitați de gustul lor desăvârșit și delectați-vă cu un tort clasic de vișine și ciocolată!!

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 60 g unt topit și răcit
  • 150 g făină
  • 2 linguri cu vârf de amidon
  • o linguriță de praf de copt 
  • 50 g cacao- pentru blat și decor
  • o farfurie de vișine spălate și fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe cu vârf de amidon
  • scorțișoară
  • o cutie de 500 g de frișcă Hulala
  • ciocolată amăruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort „Pădurea Neagră”:

Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de albușuri și untul topit. Am amestecat aluatul încet, de jos în sus, apoi l-am turnat în forma de copt tapetată cu hârtie de copt (pe marginea formei nu am reușit să pun hârtia așa că am uns-o bine cu unt topit și am presărat puțină făină). L-am dat la cuptorul încins la 180 grade pentru 40 minute.

Vișinele împreună cu zahărul și un vârf de cuțit de scoțișoară se dau la fiert pentru 2 minute (doar să se înmoaie un pic), apoi se adaugă amidonul dizolvat în 2 linguri de apă și se mai lasă pe foc 1 minut (compoziția se leagă și zeama se îngroașă).

Până s-au răcit vișinele am bătut frișca. Blatului i-am tăiat capacul pentru a obține pe cât se poate un tort drept, apoi l-am împărțit în trei niveluri. Pe blatul de jos am sprițat frișcă în trei cercuri concentrice, iar între cercuri am pus compoziția de vișine. Nu e nevoie să însiropăm blatul de jos, acesta se va înmuia de la vișine.

Peste acesta am așezat blatul al doilea pe care l-am însiropat cu zeamă de la vișine și l-am umplut cu frișcă și în final ultimul blat, de asemenea, însiropat. Am ornat tortul cu frișcă, vișine și ciocolată rasă.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Pădurea Neagră”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere