Tort Padurea Neagra

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 3524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. zahăr
  • 5 ouă
  • 2 esenţe vanilie
  • 300 gr. făină
  • 100 ml. lapte
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguriţe ness
  • 100 gr. ciocolată
  • Sirop:
  • 250 ml. sirop de vişine (din compot)
  • zeama de la o lămâie
  • 150 gr. zahăr
  • Crema:
  • 200 gr. ciocolată
  • 75 gr. unt
  • 250 gr. zahăr pudră vanilată
  • mascarpone (1 cutie)
  • Ornat:
  • visine din compot (fara samburi), frisca si ciocolata rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit.

Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul, albuşurile bătute spumă, şi coaja de la lămâie.

După coacere şi răcire, blatul se va tăia în 3 părti egale.

Se însiropează (siropul de mai sus), apoi se aşează vişinile (fără sâmburi), se unge cu cremă.

Crema: se amesteca untul, mascarpone, zaharul si 1 ciocolata cu lapte (razuit marunt).

Se ornează cu vişine, friscă şi ciocolată răzuită.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Padurea Neagra 154974
retete culinare - Tort Padurea Neagra 154975
retete culinare - Tort Padurea Neagra 154976

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

30.03.2012, 23:10

yammy ce bun e

deyutzky 1

31.03.2012, 12:19

frumos

alba_zori 1

03.04.2012, 15:44

ce bun este!si eu fac la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21