Tort padurea neagra

de ela in Torturi, 2 Ian 2010 | 4120 vizualizari

 

putin altfel decat cel dupa care este facut

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 230gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 20gr-jumatate plic-budinca cacao
  • un plic praf copt
  • 1kg frisca
  • 150gr ciocolata amaruie sau fulgi ciocolata din comert
  • Ptcrema  si ornare:
  • un borcan compot visine fara samburi750gr
  • 3 lingurite amidon
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic intaritor frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padurea neagra:

Reteta de AICI m-a inspirat in acest tort.

Se pun la scurs visinele.Se separa albusurile si se mixeaza cu un praf de sare,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa,praful debudinca si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina.Se coace 20min la cuptor,se scoate si se lasa la racit.Cand blatul este rece se taie in trei,se insiropeaza cu putina zeama de compot.Deasupra primelor doua blaturi se pun visinele.Se dizolva amidonul cu 3lingurite zeama de compot,restul de zeama se pune cu zaharul vanilat intr-un vas si se da un clocot,se ia vasul de pe foc si se lasa la racit dpa care se repartizeaza pe visinele de pe cele doua blaturi.Vvne un blat,sosul visine,frisca batuta cu un intaritor de frisca si amestecata cu fulgi de ciocolata,inca un blat cu sos,visine si frisca si ultimul blat uns cu frisca si stropit cu fulgi de ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort padurea neagra 13059
retete culinare - Tort padurea neagra 13060
retete culinare - Tort padurea neagra 13061

COMENTARII (7)

ela 1

02.01.2010, 16:45

aveti reteta pt tortul padurea neagra,TEO

ela 1

02.01.2010, 16:47

ARATA BINE SI IN INTERIOR DAR NU AM POZE.Nu iti va parea rau daca il faci e bun,nu te saturi de el

Teo 1

02.01.2010, 16:55

stii,Ela,dupa ce vezi felia ,atunci iti ploua in gura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D