Tort Padurea Neagra

de Rocsi in Torturi, 22 Iun 2014 | 8614 vizualizari

 

Nu trebuie sa fie vreo aniversare sau ocazie speciala ca sa pregatim un tort, nu? Am ales ca in acest week-end sa ii rasfat putin pe ai mei, cu un tort super delicios, cu fructe proaspete, bine insiropat...vorba lor, prea bun domle, prea, prea...Trebuie sa il faceti si voi macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 350 gr visine cu cirese
  • 1/2 cana compot de visine fara fructe
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • cirese pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blatul:

Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta.

Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.

Crema:

Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider. Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie. Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare. Crema o impartim in 3 parti egale.

Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.

Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil. O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema. Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.

Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului. Deasupra decoram cu cirese. Il mai dam putin la rece apoi servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Padurea Neagra 328089
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328090
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328092
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328093
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328095
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328096
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328097
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328098
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328099
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328100
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328101
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328102
retete culinare - Tort Padurea Neagra 328103

COMENTARII (63)

Rocsi 1

13.12.2014, 20:53

Eu folosesc smantana cumparata din aprozar. Dupa gust este din aia de tara.

Xandrinne 1

21.01.2015, 20:25

Rocsi 1

21.01.2015, 21:16

Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29