Tort Padurea Neagra

de Rocsi in Torturi, 22 Iun 2014 | 13304 vizualizari

 

Nu trebuie sa fie vreo aniversare sau ocazie speciala ca sa pregatim un tort, nu? Am ales ca in acest week-end sa ii rasfat putin pe ai mei, cu un tort super delicios, cu fructe proaspete, bine insiropat...vorba lor, prea bun domle, prea, prea...Trebuie sa il faceti si voi macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 350 gr visine cu cirese
  • 1/2 cana compot de visine fara fructe
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • cirese pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blatul:

Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta.

Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.

Crema:

Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider. Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie. Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare. Crema o impartim in 3 parti egale.

Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.

Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil. O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema. Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.

Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului. Deasupra decoram cu cirese. Il mai dam putin la rece apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu portocale