Tort panda cu 2 creme

de goldielocks in Torturi, 21 Feb 2011 | 5135 vizualizari

 

Tort panda si o mega-extra petrecere!Pe 8 februarie a fost ziua de nastere a celei mai dragute surori din intreaga lume(si nu exagerez deloc!) si i-am pregatit la cerere un tort panda cu crema de finetti.A fost very easy to make and we had fun 2gether.Tot atunci i-am facut si niste tartine cu pasta de sardele(reteta alta-data),tartine cu unt si muschi file si gratar de pui si cam asta a fost meniul,ehh se pare ca pustii de 5 ani nu sunt chiar atat de pretentiosi pe cat par,ii poti pacali cu ceva colorat si frumos aranjat.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 1,200 l smantana pt frisca
  • 2 pliculete intaritor pt frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete finness cu vanilie
  • 5 linguri cu varf finetti neagra
  • 5 linguri cu varf finetti alba
  • o ciocolata neagra 70% cacao
  • Pt insiropat:  
  • 2 pliculete ciocolata calda
  • 300 ml lapte
  • Blat:
  • 4 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 10 linguri apa,
  • 200 gr faina,
  • nuci macinate,
  • 1  plic praf de copt,
  • zahar vanilat.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panda cu 2 creme:

Asa, sa revenim la ale noastre,blatul de 28 de cm a fost unul cumparat,iar cel de 26 cm a fost pregatit dupa reteta mea de blat de tort cu apa,injumatatind cantitatile.

Tot din acelasi aluat de tort am copt si 4 briose pe care le-am folosit la decor.Mai intai am batut bine 800 ml smantana pt frisca cu zaharul vanilat,finnessul,intaritorul pt frisca.Apoi am impartit compozitia in doua.Intr-un bol am frecat o parte din frisca cu cele 5 linguri de finetti alba,iar in altul celelalte linguri de finetti neagra.Si gata crema,usor de facut si gustoasa foc.

Am taiat cele doua blaturi in 3 bucati,le-am insiropat cu ciocolata calda si le-am umplut cu crema.Blatul mai mare l-am folosit pt corpul ursuletului,iar celalalt pt cap.Din briose am facut picioare,urechi si maini.

Pt decor bateti restul de frisca,din nou impartiti frisca in jumatate.O parte amestecati-o cu ciocolata topita,iar restul lasati-o simpla.Imbracati ursul cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Decorati dupa plac,tineti-l vreo 2 ore (cel putin)in frigider,apoi serviti.Apropo,intre blaturi am strecurat si niste felioare de banana.bun.bun rau.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86786
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86787
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86788
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86789
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86790
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86791
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86792
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86793
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86794
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86795
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86796
retete culinare - Tort panda cu 2 creme 86797

COMENTARII (26)

Rocsi 1

22.02.2011, 11:01

La multi ani surioarei!! frumos tort

elena1988 1

22.02.2011, 20:07

adry88 1

16.06.2011, 15:37

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!