Tort panna cotta cu jeleu de capsuni

de vio_dreams in Torturi, 1 Mar 2013 | 14353 vizualizari

 

Sa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat :
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 50 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 praf sare
  • 4-5 capsuni mari
  • pentru panna cotta
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr zahar
  • vanilie
  • 4 plicuri gelatina
  • pentru jeleul de capsuni
  • 1 kg capsuni
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri gelatina
  • pentru decor:
  • cateva capsuni
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panna cotta cu jeleu de capsuni:

Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. 

Taiem capsunile cubulete si le adaugam . 

Tapetam forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam la cuptor pana se rumeneste . Lasam sa se raceasca.

Pregatim jeleul de capsuni astfel : Taiem bucati capsunile , le punem intr-o craticioara si apoi le amestecam cu zaharul.

Le punem pe foc doar pana isi lasa tot siropul si se topeste zaharul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Pentru panna cotta amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc doar atat cat sa se dizolve zaharul.Nu e nevoie sa aducem la punctul de fierbere. Amestecam cu frisca lichida si vanilie dupa gust .

Punem doua pliculetele de gelatina intr-un castronel , adaugam apa rece peste ele ca sa se hidrateze apoi dam la cuptor 20-30 secunde sa se dizolve. 

Impartim compozitia de lapte in doua si in una dintre ele adaugam gelatina dizolvata amestecand bine ca sa se incorporeze. 

Punem inelul pentru tort in jurul blatului si turnam compozitia de lapte.Dam la frigider pana se intareste .

Scurgem o parte( cam 80 %) din siropul care si l-au lasat capsunile intr-un vas si  il lasam deoparte. Dizolvam doua pliculete de gelatina si le adaugam peste capsuni. Omogenizam si turnam peste stratul de panna cotta. Dam din nou la rece pana se intareste .

Dizolvam alte doua plicuri de gelatina si le adaugam in compozitia de lapte ramasa. Turnam peste jeleul de capsuni. si dam din nou la frigider pana se intareste.

Din zeama ramasa de la capsuni luam circa 200 gr , dizolvam un pliculet de gelatina, incorporam si turnam deasupra tortului. Dam din nou la rece.

Dupa ce s-a intarit  jeleul trecem un cutit ascutit pe langa marginile tortului ca sa le desprindem .Stergem platoul , apoi scoatem inelul.

Presaram aschii de ciocolata alba in centrul tortului si pe marginile platoului pentru decor. Asezam pe tort cateva capsuni.

Zeama ramasa de la capsuni o punem pe foc si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sos .Lasam sa se raceasca apoi servim tortul in compania sosului de capsuni pentru un plus de gust .

 

 

TIPS-URI

1

Compozitia de panna cotta fiind lichida va curge putin pe langa, sfatul meu e sa bagati tortul 10-15 minute la congelator dupa fiecare strat de crema ca sa se intareasca rapid si sa nu curga prea mult.

RETETA IN IMAGINI

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-0
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-1
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-2
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-3
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-4
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-5
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-6
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-7
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-8
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-9
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-10
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-11
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni-12

COMENTARII (32)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 16:10

excelent

vasy16

vasy16 1

30.03.2015, 14:46

Ce bine arata,trebuie sa o incerc si eu.Cata cantitate de apa adaugam peste gelatina ca sa se inmoaie?

diaconta

diaconta 1

30.03.2015, 15:02

Vasy,la gelatina eu pun apa doar cat s-o acopere putin.
Cred ca asa a pus si Vio.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!