Tort papusa 2

de Lau in Torturi, 24 Iun 2014 | 3661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 coaja de lamaie rasa
  • Blat 2
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca
  • 2 cutii mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort papusa 2:

Blat-Intr-un bol mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,coaja de lamaie,pana obtinem o crema.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul ramas,zeama de lamaie,adaugam treptat crema de galbenusuri si faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Amestecam cu o lingura cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Vom proceda la fel si la al 2 lea blat(care l-am compt intr-o forma de guguluf).lasam sa se raceasca duap care il vom taia in 3.

Crema-Ciocolata rupta bucatele o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca dupa care o dam la congelator cca 1 ora,

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra,adaugam crema de ciocolata si mixam pana obtinem o crema omogena,adaugam si frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie(blatul 1)o insiropam adaugam 1/2 din crema,adaugam a 2 foaie si ungem cu crema,in mijloc adaugam prima foaie din al 2 lea blat-il insiropam,crema-a 2 foaie-insiropam-crema-3 foaie si ungem totul cu crema

Dam la frigider 2 ore,il imbracam in pasta de zahar dupa care facem o gaura in mijloc si adagam papusa care am invelito in folie alimetara,decoram dupa plac,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort papusa 2" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Curcubeu