Tort parfait

de Corinuta in Torturi, 31 Iul 2010 | 13034 vizualizari

 

Rece si buuun! Am luat reteta de pe blogul Laurei care imi place mult! http://savalaura.blogspot.com/2007/05/tort-parfait-in-trei-culori-aliza.html

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort parfait:

Se pune laptele la fiert.

Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu zaharul si cu faina pana devine o crema.

Se toarna laptele cald peste crema putin cate putin amestecand continuu. Dupa ce am incorporat tot laptele se pune crema la fiert pe foc mic, invartind continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata se imparte in trei vase si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca pana se intareste. La fel si albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Intr-o canita se dizolva cafeaua cu putina apa. In alta cana se face la fel cu cacaua.

Dupa ce s-a racit crema, se pune in fiecare un pliculet de vanilie. Intr-una se adauga cafeaua dizolvata, iar in alta cacaua. Se amesteca bine, dupa care se impart frisca si albusurile in mod egal si se amesteca usor cu telul.

Se imbraca un castron in celofan, se pune prima crema de cacao si se da la congelator pana ingheata. Celelalte doua se pastreaza la frigider. Dupa vreo ora jumate-doua, se pune al doilea strat de vanilie si se da iar la congelator. Ultima se pune crema cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte.

A doua zi se scufunda vasul in apa fierbinte cateva secunde, apoi se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfait" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Corinuta 1

03.08.2010, 23:48

Silvioara, te pup!

Corinuta 1

03.08.2010, 23:49

Ela, la fel si noua!

Corinuta 1

03.08.2010, 23:50

A ramas Gabitza fara cuvinte?Nu pot sa cred!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem