Tort Parisul in flacari

de miremirc in Torturi, 13 Mai 2012 | 34770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • Bezea cu nuci :
  • 7 albusuri
  • 12 lg zahar
  • 1 lg faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina (amidon alimentar)
  • 250 g unt (sau rama)
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 2 banane
  • Sirop :
  • 100 ml apa
  • 4 lg zahar
  • 2 lg rom
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg cacao
  • bilute colorate si de cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Parisul in flacari:

   2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 lg zahar, iar la final 2 lg faina amestecate cu 1 lg caco. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 15 minute.

Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.

   Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

   Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. (Daca cumva are cocoloase, putem folosi mixerul).

  Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma , apoi punem cate o lingura din crema de oua peste unt, amestecand mereu , ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.

   Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 15 minute. dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul .Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.

  Glazura : frisca lichida o batem spuma tare , apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.

  Asamblare : foaie cacao-sirop-1/2 crema-bezea cu nuci-sirop-1/2crema-foaie cacao-sirop-glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Parisul in flacari 162619
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162620
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162621
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162622
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162623
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162624
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162625
retete culinare - Tort Parisul in flacari 162626

COMENTARII (30)

deyutzky 1

13.12.2012, 21:35

adriana65 1

13.12.2012, 22:30

Alina26 1

17.01.2014, 17:07

woooowww

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S