Tort "Parisul in flacari"

de angyb in Torturi, 3 Sep 2012 | 3373 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua mea mi-am permis sa imi fac cadou un tort la care imi sta gandul de un pic de vreme .Reteta am luat-o de la Miremirc dar am facut cateva modificari.Va invit macar la o felie virtuala cu multumiri pentru toate urarile voastre.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • Bezea cu nuci:
  • 7 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 500ml lapte
  • 6 linguri faina alba
  • 250g unt
  • 2 banane
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Parisul in flacari":

Foile:

Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Dam la cuptor circa 15 minute.

Mai facem o foaie cu restul ingredientelor.

Bezeaua de nuci:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,faina si nuca macinata.Turnam compozitia in aceasi tava in care am facut foile si dam la cuptor pana cand se rumeneste.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul. 100 ml lapte amestecam cu faina, iar restul de lapte se pune sa dea un clocot. Laptele amestecat cu faina il turnam peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie se toarna peste amestecul de oua. Punem cratita la foc mic pana cand se ingrosa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul moale la temperatura camerei il mixam spuma apoi adaugam cate o lingura din crema de oua, amestecand mereu. Adaugam bananele maruntite cu ajutorul unei furculite.

Siropul:

Amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic aproximativ 15 minute.Dam deoparte si adaugam esenta de rom .Il lasam sa se raceasca dupa care insiropam foile de cacao si bezeaua de nuci.

Glazura:

Topim ciocolata alba cu 200 ml de frisca si o dam la rece .Restul de frisca il batem spuma dupa care adaugam ciocolata topita cu frisca si continuam sa mixam.

Asamblarea: foie de cacao+sirop,1/2 crema,bezea de nuci+sirop,1/2 crema .a doua foie sirop dupa care decoram cu glazura dupa placerea fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Parisul in flacari"-0
Tort "Parisul in flacari"-1
Tort "Parisul in flacari"-2
Tort "Parisul in flacari"-3

COMENTARII (37)

angyb 1

04.09.2012, 11:30

Multumesc Gabytza
simo iti multumesc

angyb 1

04.09.2012, 14:58

Gaby multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04