Tort Pavlova

de _Alina_ in Torturi, 16 Mai 2012 | 5219 vizualizari

 

Reteta a fost creata de Chef Herbert Sachsein, in 1935, in onoarea renumitei balerine Anna Pavlova.

 

INGREDIENTE

  • bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
  • 2 cani zahar tos
  • crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • 1 mana de muguri de brad
  • decor:
  • zmeura
  • capsuni
  • muguri de brad
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova:

Bezea:

1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.

3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).

4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.

5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.

6. Dam la cuptorul preincalzit 140 °C timp de 1 h.

7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min. 

Crema:

1. Batem frisca spuma. Adaugam apoi zaharul si batem din nou.

2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.

3.  Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

  

 

COMENTARII (26)

Geanina87 1

17.05.2012, 11:46

Vreau si eu o feliuta

_Alina_ 1

17.05.2012, 12:26

Te servesc cu mare drag Geanina!
Multumesc pentru primire dragele mele!

mena29 1

18.05.2012, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55