Tort pentru anul nou cu portocale glazurate

de silvi0ara in Torturi, 2 Ian 2011 | 3749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 600ml lapte proaspat
  • 400ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400ml frisca batuta
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingurita ness
  • 4 plicuri gelatina pudra
  • Pentru ornat:
  • 3 portocale taiate rondele subtiri
  • 300ml apa fiarta
  • 200g zahar
  • 300ml apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru anul nou cu portocale glazurate:

Mai intai pregatim portocalele glazurate cu care imbracam tava de tort. Intr-un vas se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se pun rondelele de portocala sa se opareasca 4 minute, ca sa eliminam amareala din coaja. Se scot apoi din apa si se lasa putin la scurs.

Intre timp pregatim siropul. Fierbem apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam rondelele de portocala si le lasam pe foc 5-10 minute,apoi le scoatem pe o hartie de pergament si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema: Intr-o craticioara punem la foc laptele cu frisca lichida si lasam sa se incalzeasca . Batem cele 8 galbenusuri cu un praf se sare si cele 8 linguri de zahar,dupa ce si-au dublat volumul adaugam in fir subtire amestecul caldut din lapte si frisca si punem totul inapoi pe foc mic si il lasam pana se ingroasa. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet,apoi o adaugam in crema calduta.Lasam sa se intareasca putin,apoi impartim crema in 2 parti,in prima punem zeama de la cele 2 portocale,iar in a doua punem lingurita de ness si amestecam bine. Apoi punem cate 200g de frisca batuta in cele doua crema .

Intre timp pregatim forma in care vom turna cele 2 creme. Intr-o tava rotunda de tort cu fudul detasabil se pune o folie de plastic si apoi asezam rondelele de portocala,mai intai pe lateralele formei,apoi pe fundul ei.Turnam mai intai crema alba,cea cu zeama de prortocala,apoi pe cea de ness.Dam forma la frigider pentru 3-4 ore,sau o puteti lasa de seara pana dimineata.Cad crema s-a intarit bine se ia un platou si se rastoarna tortul,se desprinde usor folia de plastic de pe tort,apoi se orneaza in functie de preferinta.Dar poate fi lasat si asa simplu,aspectul este la fel de frumos

 

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-0
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-1
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-2
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-3
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-4
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-5
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-6
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-7
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-8
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-9
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-10
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-11
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-12
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-13
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate-14

COMENTARII (37)

diaconta

diaconta 1

17.01.2011, 08:33

La multi ani draga mea sa ai parte de sanatate si multa fericire

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

29.12.2014, 22:55

Superb tort!

silvi0ara

silvi0ara 1

07.01.2015, 17:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24