Tort pentru Bia - la 2 luni

de adasev12 in Torturi, 21 Aug 2011 | 4238 vizualizari

 

uite ca e miezul noptii si eu nu am ce face, postez torturi la ora asta,...in loc sa dorm...dar abia acum mi-am facut timp...tortul e pentru printesa mea scumpa Bianca care a facut 2 luni azi...sa o pupe mamica, de dulceata!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • 4 lg zahar
  • 4 lg praf de budinca de ciocolata
  • 2 lg faina
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • crema de banane:
  • 4 banane coapte bine
  • 300 ml iaurt de banane
  • 200 ml frisca
  • 20 g gelatina foi
  • crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca+ 100 ml
  • 10 g gelatina foi
  • glazura; ( asta m-a terminat, am vrut sa fac glazura la rece dar nu mi-a iesit...m-a chinuit rau de tot...)
  • 100 g nuttella
  • 125 g zahar pudra
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg apa fierbinte
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 esente de rom de 2 ml fiecare ( uraaaa....am gasit, in sfarsit, esenta de rom...)
  •  + o banana feliata + 3 lg dulceata de pepene rosu +200 ml frisca +jeleuri pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Bia - la 2 luni:

Blatul l-am facut ca un pandispan obisnuit...nu insist, toata lumea stie....

Crema de banane: bananele le-am dat la blender  si le-am facut terci, am adaugat iaurtul, gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am pus la topit la foc mic...am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat bine in pireul de banane. Frisca am batut-o  bine si am adaugat-o si pe ea.

Intr-o tava rotunda, in care am copt si blatul, am pus folie pe fund si am turnat crema de banane. Am mai feliat o banana si am turnat-o deasupra  apoi am dat la rece cam 6 ore...( de fapt la mine a ramas peste noapte, ca am facut-o aseara f tarziu...iar dimineata am facut restul....)

Crema de ciocolata: am topit ciocolata cu 100 ml lapte,  gelatina la fel ca mai sus, apoi am adaugat la ciocolata si am amestecat bine. Am batut si frisca bine si am amestecat -o cu ciocolata.

Am taiat blatul in doua si am insiropat bine jumatate de blat, am intins peste crema de banane dulceata de  pepene si apoi am asezat blatul. Am turnat crema de ciocolata si am dat iar la rece catreva ore.

Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata am asezat al doilea blat insiropat. Siropul l-am facut amestecand zaharul cu apa pe foc, iar dupa racire  cu esenta de rom.

Glazura: asta mi-a scos peri albi...nu ca n-aveam  deja...dar  mi-a mai scos cativa cu siguranta....deci...am amestecat zaharul cu cacao , uleiul si apa fierbinte si am amestecat bine, apoi am turnat peste tort...dar a fost un fiasco...nu stiu de ce, dar s-a scurs pe alaturi...asa ca am luat-o usor de pe tort si apoi am vrut sa ung  cu Nutella...dar a naibii ca nici pe asta nu o puteam intinde...pana la urma am amestecat nutella cu glazura si cu ajutorul unui cutit umezit cu apa fierbinte pana la urma am reusit cumva cumva sa o intind pe tort... nu a iesit prea bine...dar e si ultima data cand  mai fac eu experimente de astea...de-acum numai glazura de ciocolata topita...aia e sigura 100%

Am ornat tortul cu frisca si niste jeleuri...ca doar e pt copii!!!!si-l papa mama!!!!

Offf.....greu frate, greu! dar tare buuun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bia - la 2 luni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

adasev12 1

22.08.2011, 12:17

mona.... ...ce zici, iti place nora?
rocsi....te pup

adasev12 1

22.08.2011, 12:18

bucataras, miuta, dia.....

adasev12 1

22.08.2011, 12:20

alinutzika....
mihaela...lasa dieta...pe mai anu viitor ....pup
gabitzu, carla, mimmi...multumesc mult dragutelor frumoaselor.pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Elena