Tort pentru cununie

de loredanaaa in Torturi, 28 Sep 2013 | 2374 vizualizari

 

Reteta nr .50 vin cu cel mai tare tort facut de mine.
Am facut acest tort din dragoste pentru sora mea pentru cununie .Nu am avut nici o idee pentru decorat,asa ca mi-am pus capul la contributie si l-am decorat cum mi-a venit mie in minte,si a fost foarte multumita.Am facut reteta de blat de la Patricia Iordache.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • un varf sare
  • hartie de copt
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca ( de ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (de ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • 1 pliculet de intaritor de frisca
  • ciocolata
  • flori
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru cununie:

Blat:

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati  galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.

Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana  trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti. Eu am facut 2 blaturi si fiecare blat l-am taiat  in 2 parti

Crema:http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp.

Se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci separat se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc, pana se raceste se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Asamblati tortul:

Insiropati foile de blat cu un sirop de zahar ars, adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.

Frisca lichida o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca

O foaie de blat l-am decupat in forma de inimioara si l-am glazurat cu ciocolata topita (am topit ciocolata cu cateva linguri de lapte la foc mic)

Blatul glazurat se pune peste tort 

Pe margini am pus nuca de cocos rosie,ornati cu flori    

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca faceti tort dublu dublati ingredientele de la crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort pentru cununie 264182
retete culinare - Tort pentru cununie 264183
retete culinare - Tort pentru cununie 264184
retete culinare - Tort pentru cununie 264185

COMENTARII (17)

loredanaaa 1

30.09.2013, 12:28

multumesc rocsi si diacona,o singura surioara am asa ca am facut cu multa dragoste cat am putut eu si ii doresc tot binele din lume

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 19:38

ce frumos arata

loredanaaa 1

23.01.2015, 14:04

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!