Tort pentru Denis

de mirela0911 in Torturi, 7 Feb 2012 | 2650 vizualizari

 

Pentru ca azi este ziua fiului meu, implineste 7 ani. Multa bataie de cap am avut pana m-am hotarat cum sa-l ornez. Reteta mai tarziu, acum doar poza (sper ca ma lasa!) ca nu am timp, trebuie sa ne pregatim de petrecere, dar o sa revin spre seara.
O invitam si pe Adinutza la o plimbare cu masina.
La multi ani Denis! La multi ani Adinutza!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 7 oua mari
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina 
  • 4 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Pt. blatul de bezea:
  • 6 albusuri
  • 250g zahar
  • 1 lg otet
  • un praf de sare
  • Pt.crema de ciocolata:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 250ml frisca lichida
  • Pt.crema de portocale:
  • 400ml suc proaspat de portocale
  • 2-3 lg zahar
  • 3-4 lg amidon
  • 300g branza de vaci
  • 4-5 lg zahar pudra
  • 1 lgt.esenta de portocale
  • 1/2 plic gelatina
  • Pt. ornat:
  • frisca
  • felii de migdale
  • bombonele
  • imaginatie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Denis:

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final se incorporeaza cu miscari usoare faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava (dreptunghiulara am facut eu) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt aproximativ 25-30 minute. Se lasa la racit.

Blatul de bezea: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si otetul si se bat bine pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se toarna spuma in aceeasi tava ca la primul blat, tava fiind unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic si usa intredeschisa in jur de 1 ora si 15 minute. Spuma trebuie sa se usuce.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita se pune frisca si ciocolata rupta bucati, seaduce la punctul de fierbere si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste dupa care se mixeaza bine.

Crema de portocale: Se storc portocalele pana obtinem 400ml suc. Punem 350 ml de suc la foc impreuna cu zaharul iar restul il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba sucul, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cu telul pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Branza se amesteca bine cu zaharul pudra si esenta de portocale dupa care se incorporeaza crema racita. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se adauga compozitiei cu branza (la mine a fost nevoie pt. ca mi-a iesit crema moale).

Asamblarea tortului: Se taie primul blat in doua. Se insiropeaza primul blat cu suc de portocale, se unge cu crema de portocale, se aseaza cu grija blatul de bezea, crema de ciocolata si cel de-al doilea blat insiropat usor. Se unge cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Blaturile le-am pregatit inainte cu o zi.

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru Denis-0
Tort pentru Denis-1
Tort pentru Denis-2
Tort pentru Denis-3
Tort pentru Denis-4
Tort pentru Denis-5
Tort pentru Denis-6
Tort pentru Denis-7
Tort pentru Denis-8
Tort pentru Denis-9
Tort pentru Denis-10

COMENTARII (46)

horia

horia 1

11.02.2012, 13:15

referindu-ma acum la tort,pot spune ca-ti trebuie ceva indemanare si imaginatie,pentru a face asa ceva!
comentarii...nu mai am,sau cum spun unii cand raman cu gura cascata : no comment!!!

mirela0911

mirela0911 1

11.02.2012, 15:28

Multumesc Horia pt. urare si pt. aprecieri

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 10:51

foarte frumos tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!