Tort pentru indragostiti

de -Miti- in Torturi, 1 Feb 2011 | 2614 vizualizari

 

De ce pentru indragostiti? Pentru ca vine ziua indragostitilor si nimic nu merge mai bine decat capsuni si frisca!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei sau margarina topita
  • 6 linguri apa
  • Pentru frisca:
  • 500 ml frisca lichida dulce
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru indragostiti:

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.

Frisca:

Se tine mixerul,bolul si frisca la rece in prealabil. Se mixeaza frisca pana e tare.

Sirop:

Se amesteca zaharul cu apa pana e topit zaharul.

Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat in nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru indragostiti-0
Tort pentru indragostiti-1
Tort pentru indragostiti-2

COMENTARII (30)

LUK

LUK 1

01.02.2011, 21:11

imi place

mamaieelena

mamaieelena 1

01.02.2011, 21:39

este delicios pentru oricine

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

01.02.2011, 22:21

multumim pt bucatica data fetitei mele. ia placut tare mult si a papat tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!