Tort pentru iubirea mea

de angyb in Torturi, 15 Feb 2012 | 3212 vizualizari

 

Ziua indragostitilor asa ca am pregatit un tortulet pt. iubitul meu.

 

INGREDIENTE

  • PT.blat:
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 80g unt topit si racit
  • 150 ml lapte
  • 180g faina
  • 5 linguri de colorant alimentar rosu
  • un plic de drojdie instant pt. dulciuri
  • Pt. sirop:
  • 150ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 600 ml frisca
  • 400g ciocolata alba
  • gelatina pt.torturi rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru iubirea mea:

Blatul: Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul dupa care adaugati untul, laptele si colorantul alimentar. Adaugati faina si drojdia si dati la cuptor pt. 45 de minute aproximativ pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:topiti la foc mic ciocolata impreuna cu 400 de ml de frisca. Crema obtinuta trebuie sa stea la frigider de pe o zi pe alta asa ca trebuie pregatita cu o zi inainte. Bateti frisca ramasa apoi adaugati crema pregatita pana cand devine o spuma tare.

Siropul: topiti zaharul impreuna cu apa si apoi adaugati esenta de rom.

Asamblarea:Taiem blatul in doua. Asezam blatul de tort pe un platou si il insiropam. Asezam inelul formei in care am copt blatul.Peste blat asezam o parte din crema dupa care jumatate din cantitatea de gelatina (pregatita dupa indicatiile de pe plic) o alta parte din crema dupa care acoperim cu celalalt blat si il insiropam. Intinem un strat subtire de crema si restul de gelatina.

Il lasam la frigider prentru o ora dupa care il ornam dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru iubirea mea-0
Tort pentru iubirea mea-1
Tort pentru iubirea mea-2
Tort pentru iubirea mea-3
Tort pentru iubirea mea-4

COMENTARII (24)

Kori

Kori 1

17.02.2012, 09:05

sa-ti traiasca iubirea! delicios tortul

angyb

angyb 1

17.02.2012, 09:34

kori multumesc

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!