Tort pentru MAMA

de diaconta in Torturi, 20 Noi 2010 | 6463 vizualizari

 

Pentru ca mama mea implineste o frumoasa varsta,m-am straduit sa-i fac un tort pe gustul ei .Concepusem altfel acest tort,dar asta a iesit iar mama a fost incantata,pana la urma e cea mai mare multumire.
"La multi ani MAMA!!!!!" si sper sa-ti fac inca foarte multe torturi de aniversare.
La multi ani tuturor mamelor!!!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat cu cacao:
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana faina+ 1 lingura
  • 4 linguri cacao
  • Esenta rom
  • 1 praf de copt
  • sare  
Pentru  blatul de bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingura amidon
  • sare  
Pentru crema mousse de piersici:
  • 1 compot mare de piersici
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 20 gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat  
Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • Zeama de lamaie  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru MAMA:

Pentru blatul de cacao:
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana cand se obtine o spuma tare.Apoi se adauga zaharul pe rand(retinem doar 2 linguri din cele 170 gr) mixand in continuare.
Galbenusurile se bat cu cele 2 linguri de zahar,uleiul si esenta de rom,apoi se pun peste spuma de albusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua,apoi se pun peste compozitia de oua.Se amesteca usor cu o paleta,avand grija sa nu se lasa spuma.
Se pune intr-o forma rotunda de tort,tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 35 de minute(verificati cu scobitoarea).

 Pentru blatul de bezea:
Se bat albusurile cu putina sare pana se obtine o spuma tare,se adauga cate o lingura de zahar,mixand in continuare.
Apoi se pun cele 4 linguri de nuca macinata,o lingura de amidon alimentar si se pune in aceeasi tava de tort in care am copt blatul cu cacao.
Se pune in cuptor,la foc foarte mic pentru 1 ora,pana cand capata o tenta aurie si este putin crocant.

Crema mousse de piersici:
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa.
Frisca se bate spuma.
Piersicile din compot impreuna cu 150 ml sirop de compot se pun in blender si se face un piure.
Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de sirop de compot si se pun pe bain marine,amestecandu-se pana cand se obtine o crema de consistenta unei smantani.
Se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand s-au racit galbenusurile se pun peste albusuri.
Peste compozitia de oua punem piureul de piersici si amestecam usor.Adaugam apoi si gelatina incalzita pe bain marine.
In final adaugam si frisca batuta.

Lasam crema la temperatura camerei cam 15 minute si mai amestecam sa nu se lasa piureul la fundul vasului.

 Asamblare:
Blatul cu cacao se taie si obtinem astfel doua blaturi egale.Se insiropeaza.
Pe platoul pe care urmeaza sa punem tortul,asezam inelul de la forma detasabila de tort.
Punem blatul cu cacao insiropat,apoi jumatate din cantitatea de crema,blatul de bezea,crema ramasa si iar blatul cu cacao.
Lasam la frigider pentru cateva ore,eu l-am lasat pana a doua zi.
Ornam cu frisca si pentru ca eram in pana de idei,delicatele ornamente de la Dr.Oetker m-au salvat.M-am indragostit de ele,sunt convinsa ca si voua va plac.

Sper ca voi reusi sa pun poza si cu sectiunea,daca ma vor lasa musafirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru MAMA-0
Tort pentru MAMA-1
Tort pentru MAMA-2
Tort pentru MAMA-3
Tort pentru MAMA-4
Tort pentru MAMA-5
Tort pentru MAMA-6
Tort pentru MAMA-7
Tort pentru MAMA-8
Tort pentru MAMA-9
Tort pentru MAMA-10

COMENTARII (63)

diaconta

diaconta 1

30.11.2010, 20:28

Multumesc Adina

Cris2711

Cris2711 1

04.03.2011, 18:32

elena1988

elena1988 1

15.03.2011, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24