Tort pentru mama

de lilik in Torturi, 4 Iul 2013 | 12790 vizualizari

 

Ei bine dupa cum am scris la titlu acest tort l-am facut pentru mama mea draga,care pe 26.06 a implinit o frumoasa varsta...La multi ani draga mama!!!!Multumim pentru tot ce faci pentru noi si te iubim mult.
Am facut acest tort cu mousse de ciocolata alba si cirese,exact pe gustul mamei(doar ciocolata alba e preferata ei :D) si va spun ca este o combinatie chiar reusita(poate mult mai buna cu visine).
Va las reteta si sper sa va fie pe plac.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet de vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu faina

Pentru mousse de ciocolata alba:

  • 500 ml smanatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata alba de calitate
  • 5 gr gelatina in foi
  • 3 linguri zahar pudra vanilat

Pentru sirop si cirese:

  • 350 gr cirese(visine) fara samburi
  • 200 ml apa
  • 100 ml vin moscato dulce(sau kirsch)
  • 5-6 linguri zahar

Pentru decor :

  • frisca
  • ciocolata alba
  • cirese.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama:

Prima data pregatim blatul:

-separam albusurile de galbenusuri si le mixam cu zaharul si un praf de sare ca pentru bezele,apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,iar la sfarsit faina si vanilina cernute.

-amestecam bine,apoi punem compozitia intr-o tava(24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul cu scobitoarea,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim ciresele:

-punem intr-o craticioara ciresele(visinele) curatate impreuna cu apa,zaharul si vinul,apoi punem pe foc mic si lasam sa fiarba cu capacul pus pana siropul scade si ciresele sunt fierte dar nu foarte moi(10-15 minute),apoi lasam sa se racoreasca.

Cand blatul si siropul sunt reci pregatim mousse-ul de ciocolata alba:

-punem gelatina la inmuiat pentru cateva minute in apa rece.

-intre timp topim ciocolata cu 200 ml smantana pentru frisca pe baie de aburi,apoi cand ciocolata e topita o luam de pe foc si topim in ea gelatina inmuiata.

-lasam sa se raceasca,apoi mixam restul de smantana pentru frisca cu cele 3 linguri de zahar pudra si o amestecam cu ciocolata topita.

Cand avem totul pregatit putem asambla tortul:

-taiem blatul in 2 si o parte o punem pe o farfurie(platou) si deasupra asezam ciresele din sirop si insiropam si blatul, deasupra punem mousse-ul de ciocolata alba,apoi acoperim cu cealalta parte de blat pe care o insiropam cu siropul ramas.

-dam la rece pentru cateva ore(o noapte chiar),iar a doua zi il decopram dupa plac cu frisca,ciocolata alba si cirese sau cu ce va place mai mult.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pentru asamblare folositi peretii tavii unde ati copt blatul.

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru mama-0
Tort pentru mama-1
Tort pentru mama-2
Tort pentru mama-3
Tort pentru mama-4
Tort pentru mama-5
Tort pentru mama-6
Tort pentru mama-7

COMENTARII (22)

Lau

Lau 1

04.07.2013, 14:00

la multi ani mamei

lilik

lilik 1

06.07.2013, 00:00

Va multumesc frumos

babi5

babi5 1

17.12.2014, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!