Tort pentru parintii mei

de alinutzika in Torturi, 22 Noi 2011 | 3006 vizualizari

 

Au implinit 32 de ani de la casatoria lor, asa ca, m-am gandit sa le fac un tort simplu, rapid si bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 iaurt mare de capsuni
  • 2 foite gelatina
  • 2 pliculete  tort gelee(pt ornat)
  • 1 compot mare de cirese(sau alte fructe)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru parintii mei:

Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot.

Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se pune iar un rand de piscoturi insiropate si apoi restul de compozitie.

Se da la rece (la frigider) pentru cateva ore - recomandat de seara pana dimineata.Restul de compot se pune la rece , caci mai avem nevoie la ornarea tortului.

Rece, se scot marginile tavii si se orneaza tortul cu ciresele din compot. si se prepara pliculetul de tort gelee cu restul de zeama de la compot. Se toarna rapid peste toata "fata" tortului.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort pentru parintii mei 134573
retete culinare - Tort pentru parintii mei 134574
retete culinare - Tort pentru parintii mei 134575

COMENTARII (29)

mirela0911 1

23.11.2011, 21:22

La multi ani inainte parintilor tai! delicios tort

MIUTA 1

24.11.2011, 23:30

La multi ani fericiti parintilor tai!!!

alinutzika 1

26.11.2011, 22:58

multumesc.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21