Tort pentru Patricia

de LUK in Torturi, 8 Mar 2011 | 2013 vizualizari

 

pentru ca azi fetita mea dulce a implinit 2 anisori i-am facut acest tort..chiar daca o sa sarbatorim abia sambata trebuia sa aiba si azi un tortulet..la multi ani cu multa sanatate printesa noastra,te iubim mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250gr banane(cantitate fara coaja)
  • 200gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 160rg faina
  • 5 oua
  • 5gr praf de copt
  • zeama de lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru sirop:
  • 100mlapa
  • 2 lingurizahar
  • 4-5 picaturi esenta rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic budinca ciocolata
  • 450ml lapte
  • 3gr gelatina
  • 50gr ciocolata amaruie
  • Pt ornat:
  • 200ml frisca lichida

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Patricia:

Se zdrobesc bananele cu o furculita.Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri cat timp pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam impreuna cu bananele si zaharul vanilat.

Albusurile le batem cu sarea si cand sunt tari incorporam si zaharul,mixand sa obtinem o spuma tare.Incorporam galbenusurile(eu a trebuit sa mut compozitia in alt vas...)Adaugam apoi treptat faina amestecata cu amidon si praful  de copt.Punem compozitia in tava de copt unsa cu putin ulei si coacem 45min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(facem si testul cu scobitoarea..daca aluatul nu se lipeste cand il intepam cu scobitoarea inseamna ca e copt blatul)

Racim blatul si intre timp pregatim crema.Facem o budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim 450ml lapte.Punem gelatina la hidratat cf instructiunilor de pe plic.Dupa ce luam budinca de pe foc adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam gelatina si amestecam bine.

In timp ce se raceste crema pregatim siropul.Punem la fiert apa cu zaharul si dupa cezaharul s-a topit adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in 2 parti.Insiropam ambele blaturi.Punem pe primul blat crema lasand 2-3 linguri pentru decor.Punem al doilea blat.Mixam frisca lichida si dupa ce etare luam 2 linguri de frisc asi amestecam cu budinca.Ungem tortul cu crema maro iar cu restul de frisca il decoram dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

am folosit tava cu diam de 26cm

2

se pot pune 2 randuri de crema pentru ca blatul e destul de inalt

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort pentru Patricia 90226
retete culinare - Tort pentru Patricia 90227
retete culinare - Tort pentru Patricia 90228
retete culinare - Tort pentru Patricia 90229
retete culinare - Tort pentru Patricia 90230
retete culinare - Tort pentru Patricia 90231
retete culinare - Tort pentru Patricia 90232
retete culinare - Tort pentru Patricia 90233
retete culinare - Tort pentru Patricia 90234

COMENTARII (37)

LUK 1

06.04.2011, 07:10

multumesc draga Cris

adry88 1

11.06.2011, 16:51

dragut

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 16:45

Ce frumos!! Sa va traiasca fetita! Am crezut ca e pentru mine tortul (fiind si eu Patricia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21