Tort pentru Ramy(trenulet)

de aziz in Torturi, 18 Mar 2011 | 7875 vizualizari

 

Astazi este ziua nazdravanului nostru drag Ramy, implineste 5 ani asa ca ce o sa vedeti este special pentru el ,te iubeste mama dragul meu drag!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi +un galbenus
  • 210 gr faina alba
  • 300 gr zahar
  • un praf sare
  • 110 gr amidon sau corn flour
  • 310 gr smantina pt frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

mousse de ciocolata:

  • 250 gr frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr frisca batuta
  • 10 gr gelatina

pt ornat vagoanele:

  • 300 gr frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • bomboane gumante
  • biscuiti patrati
  • furnicute colorate sau bombonele pt decor

sirop:

  • eu am pus suc de portocala proaspat scurs din 4 portocale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Ramy(trenulet):

se bat ouale intregi cu zaharul pina obtinem  o crema

adaugam frisca batuta si incorporam lingura cu lingura amestecind de jos in sus cu o paleta apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt; la fel se incorporeaza lingura cu lingura;

adaugati un praf de sare.

tunam compozitia in doua forme pt chec; daca doriti unuia din ele ii puteti adauga cacao.

dam la cuptor 175 grade 40-45 minute.

mousse-ul de ciocolata il obtinem  astfel:

frisca lichida se incalzeste pe aragaz si ii adaugam ciocolata pina se topeste apoi lasam la racorit.

cealalta cutie de frisca se bate iar cind cealalta s-a racit incorporam frisca batuta

gelatina se hidrateaza in 4-5 linguri apa rece,apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte mestecam continuu pina se topeste complet si o adaugam cremei de ciocolata.

 un chec il vom folosi pt locomotiva iar celalalt va fi taiat in patru bucati egale care vor fi vagoanele.

vagoanele le taiem pe mijloc si le punem moousse de ciocolata si le insiropam cu suc de portocale

le asezam din nou in tava si dam la frigider cam o ora.

locomotiva o taiati ca in imagine si o insiropati cu suc de portocala

o lasam jumatate de ora si cind mousse-ul este gata turnam peste ea si o imbracam uniform

dam la frigider cam o ora.

frisca pt decor se bate cu zaharul pudra apoi o punem in 4 castronele de sticla si adaugam in fiecare colorantul pentru prajituri.

scoatem cele 4 cubulete de la frigider si le imbracam in frisca colorata si le dam din nou la frigider pina a doua zi.

asamblati apoi si decorati dupa propriul gust folosindu-va de biscuitei pt geamurile vagonului de bomboane gumante sau napolitane tubulare umplute cu frisca si date prin bombonele colorate pt roti.

sinele eu le-am facut tot din bomboane fisii

sint asa piscacioase la gust dar puteti folosi ciocolata topita sau sticksuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Ramy(trenulet)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (81)

naomy 1

26.04.2011, 23:27

felicitari pt inovatie,foarte frumos ..am sa-l fac si eu pt puisorului meu caruia ai plac trenuletele la nebunie .

aziz 1

27.04.2011, 11:36

naomy, multumesc de vizita

adry88 1

03.06.2011, 10:49

ce dragut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
La Tour Eiffel Cake