Tort pentru Ramy(trenulet)

de aziz in Torturi, 18 Mar 2011 | 3507 vizualizari

 

Astazi este ziua nazdravanului nostru drag Ramy, implineste 5 ani asa ca ce o sa vedeti este special pentru el ,te iubeste mama dragul meu drag!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi +un galbenus
  • 210 gr faina alba
  • 300 gr zahar
  • un praf sare
  • 110 gr amidon sau corn flour
  • 310 gr smantina pt frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

mousse de ciocolata:

  • 250 gr frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr frisca batuta
  • 10 gr gelatina

pt ornat vagoanele:

  • 300 gr frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • bomboane gumante
  • biscuiti patrati
  • furnicute colorate sau bombonele pt decor

sirop:

  • eu am pus suc de portocala proaspat scurs din 4 portocale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Ramy(trenulet):

se bat ouale intregi cu zaharul pina obtinem  o crema

adaugam frisca batuta si incorporam lingura cu lingura amestecind de jos in sus cu o paleta apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt; la fel se incorporeaza lingura cu lingura;

adaugati un praf de sare.

tunam compozitia in doua forme pt chec; daca doriti unuia din ele ii puteti adauga cacao.

dam la cuptor 175 grade 40-45 minute.

mousse-ul de ciocolata il obtinem  astfel:

frisca lichida se incalzeste pe aragaz si ii adaugam ciocolata pina se topeste apoi lasam la racorit.

cealalta cutie de frisca se bate iar cind cealalta s-a racit incorporam frisca batuta

gelatina se hidrateaza in 4-5 linguri apa rece,apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte mestecam continuu pina se topeste complet si o adaugam cremei de ciocolata.

 un chec il vom folosi pt locomotiva iar celalalt va fi taiat in patru bucati egale care vor fi vagoanele.

vagoanele le taiem pe mijloc si le punem moousse de ciocolata si le insiropam cu suc de portocale

le asezam din nou in tava si dam la frigider cam o ora.

locomotiva o taiati ca in imagine si o insiropati cu suc de portocala

o lasam jumatate de ora si cind mousse-ul este gata turnam peste ea si o imbracam uniform

dam la frigider cam o ora.

frisca pt decor se bate cu zaharul pudra apoi o punem in 4 castronele de sticla si adaugam in fiecare colorantul pentru prajituri.

scoatem cele 4 cubulete de la frigider si le imbracam in frisca colorata si le dam din nou la frigider pina a doua zi.

asamblati apoi si decorati dupa propriul gust folosindu-va de biscuitei pt geamurile vagonului de bomboane gumante sau napolitane tubulare umplute cu frisca si date prin bombonele colorate pt roti.

sinele eu le-am facut tot din bomboane fisii

sint asa piscacioase la gust dar puteti folosi ciocolata topita sau sticksuri.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru Ramy(trenulet)-0
Tort pentru Ramy(trenulet)-1
Tort pentru Ramy(trenulet)-2
Tort pentru Ramy(trenulet)-3
Tort pentru Ramy(trenulet)-4
Tort pentru Ramy(trenulet)-5
Tort pentru Ramy(trenulet)-6
Tort pentru Ramy(trenulet)-7
Tort pentru Ramy(trenulet)-8
Tort pentru Ramy(trenulet)-9
Tort pentru Ramy(trenulet)-10
Tort pentru Ramy(trenulet)-11
Tort pentru Ramy(trenulet)-12
Tort pentru Ramy(trenulet)-13
Tort pentru Ramy(trenulet)-14
Tort pentru Ramy(trenulet)-15

COMENTARII (81)

naomy

naomy 1

26.04.2011, 23:27

felicitari pt inovatie,foarte frumos ..am sa-l fac si eu pt puisorului meu caruia ai plac trenuletele la nebunie .

aziz

aziz 1

27.04.2011, 11:36

naomy, multumesc de vizita

adry88

adry88 1

03.06.2011, 10:49

ce dragut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!