Tort pentru sagetatoare

de Rocsi in Torturi, 17 Dec 2011 | 4532 vizualizari

 

Daca tot a fost ziua mea ,am venit si cu tortuletul,insa l-am denumit asa pentru ca suntem 3 sagetatoare in familie:bunica,eu si mami!!!Va invit pe toti la o feliuta!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 100 gr margarina la pachet
  • 300 ml apa minerala
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 270 gr faina(poate sa va trebuiasca o lingura in plus sau in minus)
Crema de ciocolata:
  • 375 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 3 foi gelatina(5 gr au toate trei)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
Crema de lamaie:
  • 375 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 foi gelatina
Pentru sirop:
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina apa
Pentru ornat: 
  • 200 ml frisca vegetala
  • 70 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru sagetatoare:

Blatul:

Topim margarina la microunde sau pe baie de aburi.

Aceasta o amestecam cu telul,impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste putin.

Adaugam apoi apa minerala ,zeama de lamaie si esenta.

Praful de copt il amestecam intr-un bol cu praful de sare,faina si cacaua.

Le amestecam bine,apoi incepem sa le incorporam in compozitia cu margarina.

Batem bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Luam o tava de tort,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia de blat in tava si o dam in cuptorul incins.

Lasam  la o temperatura potrivita pana blatul este copt,cam 35 de minute(faceti testul cu scobitoarea).

Cand este gata il lasati sa se raceasca,apoi taiati 3 foi(o sa va iese 3 foi subtirele).

Crema de ciocolata:

Punem cele 3 foi de gelatina la hidratat 10 minute,in apa rece.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim.

Intr-un bol punem faina,zaharul,cacaua si cateva linguri de lapte.

Le amestecam bine pana obtinem o pasta.

Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

Cand acesta incepe sa fiarba,adaugam compozitia din faina si invartim continuu.

Cand se ingroasa ca o budinca o luam de pe foc.

Adaugam gelatina hidratata si amestecam bine.

Incorporam si ciocolata topita apoi punem crema la racit,dar acoperim cratita sa nu prinda pojghita.

Cand este rece punem si esenta de rom.

Crema de lamaie:

Intai punem gelatina la hidratat,10 minute in apa rece.

Faina o amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte,si invartim bine, bine.

Restul il punem la fiert cu zaharul vanilat.

Cand da in clocot punem compozitia de faina si invartim mereu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata o luam de pe foc si adaugam gelatina,pe care o amestecam bine,si esenta de lamaie.

Lasam sa se raceasca,dar acoperiti cratita.

Cand este rece adaugam zeama si coaja de lamaie.

Siropul:

Amestecam bine apa cu zaharul pudra si esenta.

Asamblare:

Tapetam o tava detasabila de tort cu folie alimentara.

Punem prima foaie ,o insiropam putin(nu insiropati mult foile ca nu este nevoie) si punem crema de lamaie pe care o intindem uniform.

Punem a 2a foaie de blat,iar insiropam putin,apoi crema de ciocolata,pe care o intindem bine pe toata suprafata foii de blat.

Acoperim cu foaia trei de blat si o insiropam.

Intr-un bol batem frisca bine(neaparat sa fie tinuta la rece inainte de a o mixa).

Imbracam tortul in frisca.

Cele 70 de gr de ciocolata amaruie,am topit-o ,apoi am pus-o intr-o punga,am gaurit un colt si am facut diverse forme de hartia de copt.

Le-am pus la frigider sa se intareasca apoi am decorat tortul.

A iesit un tort frumos si simplu,cum mi-am dorit,mai ales ca este si de post.Nu este poate extraordinar,dar sunt sigura ca va fi delicios(abia maine il tai;) , dar am gustat din creme si erau delicioase).

Reteta de blat o am de la Ionela2682.(iti multumesc mult)!!!!

Maine vin si cu sectiunea!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru sagetatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Rocsi 1

20.12.2011, 09:37

Sylvia 1

20.12.2011, 20:57

superb tort ai facut !!! ce coincidenta de zodii sa fii fericita draga mea !

Rocsi 1

20.12.2011, 21:03

Multumesc mult draga mea!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata