Tort pentru ziua mamei..

de Constelatialeu in Torturi, 7 Ian 2013 | 3182 vizualizari

 

De fapt sunt doua torturi,unul peste altul,ca sa impac mai multe gusturi.Unul este clasic si celalalt diplomat.....

Am sa postez mai multe imagini cu torturi,doar ornarea difera,compozitia este aceiasi...

 

INGREDIENTE

  • Blat pt.tortul clasic
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 2 pachete unt
  • 200 g zahar
  • o ciocolata neagra (50% cacao)
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • frisca pentru ornat
  • Pt.diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 20 g gelatina
  • fructe ( am folosit mure,visine,zmeura,ca am la congelator)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru ziua mamei..:

Tortul clasic: Blatul,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,nuca si faina.Se unge o forma de tort si pune compozitia si de da la cuptor,se incearca cu paiul,cand nu se mai ia nimic pe pai este gata.Intre timp facem siropul din apa+ zahar+ esenta de rom si il dam la rece.

Crema: Frecam bine untul cu zaharul pana devine o spuma cremoasa,apoi adaugam ciocolata topita pe baie de abur,impreuna cu smantana de frisca.Amestecam cu grija sa se omogenizeze bine si dam la rece crema.

Se taie blatul in trei se siropeaza si se umple cu crema,se orneaza dupa imaginatie.

Tortul diplomat:galbenusurile cu zaharul si laptele se pun pe baie de abur se amesteca bine pana se ingroasa si devine ca o ciulama.Se da la rece,nu foarte mult si se adauga galatina dizolvata in apa rece.Se amaesteca bine si se adauga abusurile batute spuma cu zaharul vanilat si apoi frisca.Alegeti forma in care vreti sa faceti tortul,o imbracati cu folie alimentara si puneti fructe,un strat de compozitie,iar fructe si tot asa pana se termina compozitia.Lasati sa se intareasca si apoi rasturnati tortul.

Ulterior am rasturnat tortul diplomat deasupra tortului clasic si l-am ornat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort pentru ziua mamei.. 196864
retete culinare - Tort pentru ziua mamei.. 196865
retete culinare - Tort pentru ziua mamei.. 196866
retete culinare - Tort pentru ziua mamei.. 196867

COMENTARII (20)

Constelatialeu 1

07.01.2013, 21:07

Multumesc !

adry88 1

07.01.2013, 21:12

foarte frumos LA MULTI ANI mamei!

Constelatialeu 1

07.01.2013, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S