Tort pentru"MAMA"

de nadina73 in Torturi, 16 Ian 2011 | 5499 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua mamai mele ,i-am facut acest cadou simbolic,deoarece ne despart miiiiii de km
LA MULTI ANI-MAMA
"Daca-i sti maicuta mea,
Cum imi plange inima,
Ca-mi trec anii fara tine
N-are cine sa m-aline,
De-as putea ,maicuta mea,
Pan' la tine as zbura,
Sa te vad, macar, o clipa
Doru' sa-mi stampar mamica"
Te iubim mult, mult de tot si ne e tare dor de voi

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 350 g ciocolata
  • 500 frisca
  • 100 lapte

Sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 fiola esenta rom

Jeleu:

  • 1 cutie de jeleu de capsuni(sant 2 plicuri in cutie)
  • 500 ml apa

Decor:

  • 700 ml frisca
  • 5 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • bombonele argintii,aurii
  • cipsuri de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru"MAMA":

blat:

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai bate ,dupa care se pun galbenusurile, faina,praful de copt si amidonul, cernute.Se amesteca usor cu o spatula.Se coc 3 blaturi in forma rotunda cu diamteru de 26 ,tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 ml lapte.Se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca batuta bine.

Jeleu:

Se amesteca praful dintr-un pliculet in 250 ml apa si se pune pe foc 5 minute.Se lasa la racit(atentie nu foarte mult ,se intareste foarte rapid)dupa care se pune peste crema.Atentie nu se pregatesc ambele plicuri odata(riscati sa vi se inatreasca  jeleul  la blatul al 2-lea)

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde)se stinge cu apa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta de rom

Asamblare tort:

Se ia un blat din cele 3 ,se aseaza in tava in care a fost copt  ,se insiropeaza bine cu sirop.Se pune jumatate din crema cu ciocolata,

peste crema se pune jeleu de capsuni si se da la rece 30 minute.

In acest  timp pregatiti al doilea jeleu de capsuni si se lasa la racit.Dupa ce jeleul s-a intarit se scoate tortul din frigider, se pune al doilea blat , se insiropeaza, se pune cealalata jumatate de crema si din nou jeleu de capsuni.Se pune al treilea blat, se insiropeaza si acesta si se lasa la rece 1 ora.

Dupa ce a stat la rece tortul, se indeparteaza cu grija forma de tort  .

Se imbraca cu frisca si se orneaza cu bombonele si cipsuri de ciocolata......

Un tort super bun si fin

La multi ani ,mama!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78282
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78283
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78284
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78285
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78286
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78287
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78288
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78289
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78290
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78291
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78292
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78293
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78294
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78295
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78300
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78308
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78309
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78310
retete culinare - Tort  pentru"MAMA" 78311

COMENTARII (62)

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 15:58

ce bine arata

Geanina87 1

06.09.2013, 19:12

La multi ani mamei tale! Frumoasa introducere... Cat despre tort as putea sa zic ca e minunat! Felicitari!

babi5 1

06.09.2013, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18