Tort 'Pescar'

de diana_k in Torturi, 26 Aug 2010 | 3668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat de cacao din
  •  6 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 50ml ulei ,
  • 50ml lapte,
  • cacao,
  • 1 plic praf de copt,
  • 10 linguri faina
  • crema  de ciocolata
  • 4 oua,
  • 8linguri de zahar,
  • 100g ciocolata,
  • 2 linguri finetti,
  • 400ml frisca,
  • 2 linguri zahar pudra ,
  • visine
  • sirop
  • 500ml apa,
  • zahar dupa gust,
  • 100ml zeama de la visine
  • pt ornat
  • 400 ml frisca mixata cu 2 lingurite zahar pudra si figurine din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 'Pescar':

blat...stiti voi...albusurile batute spuma cu zaharul, se pun galbenusurile, laptele , uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.  Rece se taie in 3 felii.

crema....se pun ouale cu zaharul intr-o cratita pe aburi si se bat cu telul in forma de para pana se ingroasa bine crema. Se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele, se amesteca bine pana se topeste si se lasa crema la racit.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, se adauga treptat crema rece si cioclata finetti.

asamblare  In tava cu inel se pune o felie de blat, se insiropeaza bine, se presara visine scurse bine de zeama,  se pune jumatate din crema, apoi se acopera cu cel de a doua felie, se insiropeaza, se presara visine si se intinde crema.
Deasupra am intins un strat de  frisca si am dat tortul la rece, eu l-am lasat pana a doua zi cand am detasat incet inelul, am prasarat cacao si l-am ornat.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort 'Pescar'-0
Tort 'Pescar'-1
Tort 'Pescar'-2
Tort 'Pescar'-3
Tort 'Pescar'-4

COMENTARII (25)

Adinacarla

Adinacarla 1

09.11.2010, 12:37

felicitari fain decor

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

30.11.2010, 23:45

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:01

ce dragutz as pescui si eu intr-un asemenea tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!