Tort Pian

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 4505 vizualizari

 

Un tort deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • RULADA:
  • 5 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa calda
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA BLAT :
  • 40 gr amidon
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • CREMA RULADA
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 6 linguri nuca macinata
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata
  • 20 gr unt
  • 1 lingura apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pian:

BLATUL

Albusurile batute spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile, nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diam.28 , se da la cuptor pana trece testul scobitorii

RULADA

Se mixeaza ouale cu zaharul pudra, se adauga, apa , uleiul iar apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se coace in tava tapetata (30x20)pana trece testul scobitorii.

CREMA BLAT

Amestecam amidonul cu putin lapte, iar restul il punem la foc cu esenta de vanilie. Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Batem frisca bine  si o incorporam in crema.

CREMA RULADA

Topim ciocolata cu o parte din unt la abur, apoi se adauga restul de unt si nuca macinata si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua. Rulada o taiem fasii de 3 cm. Ungem cu crema de ciocolata si nuca, apoi rulam fiecare fasie, punand-o pe urmatoarea fasie in continuare. Rulam strans si obtinem o spirala mare pe care o asezam peste blat. Peste prima parte se pune crema alba, rulada , crema alba, partea a doua de blat si glazura.

GLAZURA

Ciocolata cu apa si untul se pun la topit la aburi, pana se omogenizeaza apoi se pune pe tort.

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Dea_Dea 1

21.03.2013, 22:47

Miha rectific reteta maine da, multumesc!!

mamaieelena 1

21.03.2013, 23:06

simona72 1

01.11.2013, 16:45

Multumesc Dea! Intradevar nu e ca si cel din imagine, dar sunt sigura ca a fost bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata