Tort Pianoforte

de luminita468 in Torturi, 21 Aug 2012 | 3059 vizualizari

 

Preparat pentru nepoata mea cu ocazia zilei de nastere.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 14 oua
  • 600gr. miere
  • 8 pahare faina
  • 4 linguri cacao praf
  • 2 pachetele praf de copt
  • 2 pahare zahar
  • 200 gr ulei
  • un virf de cutit de sare
  • Crema 1:
  • 1 l smintina
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare de nuci (prajite si maruntite)
  • 1 pachetel de vanilie
  • Crema 2:
  • 500 gr ciocolata niagra
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • Siropul
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Ciocolata alba 50 gr,
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pianoforte:

Aluatul:

Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de  zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute. 

Crema 1:

Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.

Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.

Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.

Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Pianoforte-0
Tort Pianoforte-1
Tort Pianoforte-2

COMENTARII (25)

Rux

Rux 1

22.08.2012, 16:53

Splendid! Superba nepotica sa fie sanatoasa!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

01.09.2012, 20:51

luminita468

luminita468 1

04.09.2012, 15:06

Mersi mult, ma scuzati, am putin timp si nu reusesc sa mai adaug retete, dar degraba am so fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12