Tort Poveste de Primavara

de ancutsa in Torturi, 11 Iun 2016 | 564 vizualizari

 

Pentru aniversarea surorii mele (16 mai) am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca si flori de zahar.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 7 linguri nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt 80% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 3 lingurite cacao;
  • 1 lingurita cafea macinata;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • trandafiri din ciocolata alba;
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte;
  • pasta fondant colorata pentru flori de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Poveste de Primavara:

Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue.

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.

Siropul:

Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Crema de unt:

Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt, avand grija sa oprim o lingura de crema si pentru cateva flori de decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider.

Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu frisca si flori de zahar. Am mai avut si cateva flori de ciocolata alba, pe care le-am pus in mijloc. Veti observa ca au texturi diferite: florile de zahar sunt mai lucioase.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/05/tort-poveste-de-primavara.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446368
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446369
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446370
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446371
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446372
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446373
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446374
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446375
retete culinare - Tort Poveste de Primavara 446376

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

mirela0911 1

14.06.2016, 13:11

Ce frumos e!

ancutsa 1

14.06.2016, 18:22

multumesc

AdinaG 1

17.06.2016, 14:31

Arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: