Tort Principele Nicolae

de adnia in Torturi, 29 Dec 2013 | 3771 vizualizari

 

Pentru sarbatorile acestea, am simtit nevoia sa apelez la un mic ajutor in cautarea tortului perfect. si ca sa nu va intrebati prea mult care este acel mic ajutor de care aminteam, va spun repede ca este vorba despre pretioasa mea cartulie cu retete vechi de peste 100 de ani, de la Casa Capsa (din care am luat si retetele pentru iubitele Ernestines si Eureka)

Zilele acestea am rasfoit-o din scoarta in scoarta si nu mi-am putut lua gandul de la aceasta reteta de tort princiara, probabil uitata de muuulti ani si cazuta in desuetudine. Eu am ales s-o readuc la viata si in atentia voastra, dar bineinteles, am adaptat-o putin, adaugandu-i si cate ceva din zilele noastre (vezi spirulina si esenta de migdale).

Atat eu cat si familia mea ne-am declarat extrem de incantati de tortul acesta, practic ne-a creat dependenta, ceea ce nu mi se intampla des…deci, daca va doriti o reteta de tort cu totul si cu totul speciala, dar simplu de preparat, cu siguranta Principele Nicolae este alesul!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 75 g migdale
  • 75 g fistic macinat fin
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 75 g unt moale
  • extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita pudra de spirulina, pentru culoare
  • Pentru insiropat:
  • 1 pahar compot de fructe (ananas in cazul meu)
  • Pentru crema:
  • 150 g unt moale
  • 50 g fistic
  • 50 g migdale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola extract de migdale amare
  • 1/2 lingurita pudra de spirulina, pentru culoare
  • Glazura:
  • 3 linguri crema de whisky 200 g zahar pudra
  • Decor: Fistic prajit tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Principele Nicolae:

Mod de preparare:

1. Migdalele se scufunda in apa clocotita pentru 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se decojesc de pelicula maronie protectoare si raman albe. Se usuca in cuptorul caldut, dupa care se macina fin in robotul de bucatarie, sau rasnita de cafea.

2. Se prepara blatul , mixand toate ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie (intai lichidele, apoi ingredientele uscate, care se incorporeaza usor).

3. Se unge o forma de tort rotunda cu putin unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul si se coace la foc mediu (180 grade), pana trece testul scobitorii, iar la palpare este destul de ferm si elastic (forma mea are 18,8 cm diametru si 8 cm inaltime)

4. Se lasa blatul la racit, dupa care se taie in 2 pe orizontala, obtinand astfel 2 blaturi verzi si frumoase.

5. Se prepara crema din untul moale, zahar, fistic si migdale macinate fin, in care se adauga restul de ingrediente (toate se mixeaza bine cu ajutorul mixerului vertical, sau in robotul de bucatarie).

6. In inelul de tort se fixeaza primul blat, se insiropeaza cu compot de ananas, dupa care se aseaza jumatate din crema.

7. Peste crema se aseaza usor cel de-al doilea blat, se insiropeaza cu compot de ananas si se toarna si restul de crema. Se niveleaza frumos si se da la rece 1 ora, pana se intareste bine.

8. Se prepara glazura, amestecand crema de whisky cu zahar pudra, pana se obtine o compozitie groasa, ca un fondant.

10. Tortul se scoate cu grija din forma si se aseaza pe un gratar, asezat intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt.

11. Se toarna usor glazura pe tort, din centru spre margini, pana cand tortul este imbracat complet in glazura. daca nu se imbraca bine de la inceput, se mai aduna glazura din tava si se toarna inapoi pe tort, pana la glasarea completa a tortului.

12.Se da la rece 1 0ra pana cand glazura se intareste putin, se decoreaza tortul cu fistic tocat mare, dupa care s pastreaza la rece pana in momentul servirii. Este un tort extraordinr de fin si aromat, cu gust de inghetata si un parfum incredibil!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Principele Nicolae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Pushaa 1

30.12.2013, 13:06

diaconta 1

30.12.2013, 18:06

Wowwwwww ce tort

adnia 1

01.01.2014, 10:46

multumesc frumos, fetelor! ma bucur tare mult ca va place tortul meu! Ruxy, spirulina e optionala...la fel si esenta de migdale. Te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu pere si crema de vanilie